Thea bak bloggen My Little Kitchen har skrevet bok

Thea (19) har skrevet sin egen kakebok!

Fra blogg til bok - Thea elsker å bake kaker!

Thea bak bloggen Mylittlekitchen.no
Thea bak bloggen Mylittlekitchen.no Foto: Paul Paiewonsky/Gursli Berg forlag
Publisert Oppdatert
Kakeboken Theas Little Kitchen.
Kakeboken Theas Little Kitchen. Foto: Gursli Berg forlag

Thea Bolstad er en 19 år gammel jente fra Bergen som i tre år har drevet den populære bakebloggen My Little Kitchen som vant Årets Matblogg under Vixen Blog Awards 2014, og har tusenvis av lesere. Nå kommer boka ”Theas Little Kitchen” med hennes beste oppskrifter.

Vi tok en liten prat med Thea, og på neste side finner du en av hennes beste oppskrifter!

Hei Thea! Hvordan ble boka di til?
– I fjor høst ble jeg oppringt av Gursli Berg forlag som spurte om jeg ville gi ut bok. Jeg sa ja med en gang. Det ble noen intense uker med baking hver dag og fotografering hjemme hos meg på kjøkkenet. Dette var samtidig som jeg fullførte videregående. Å lage en bok er mye mer krevende enn jeg hadde trodd, samtidig som jeg synes det er kjempegøy å jobbe med noe av det jeg liker alle best. Jeg har lært utrolig mye gjennom denne bokprosessen, og selv om det er slitsomt når det står på fullt, hadde jeg lett gjort det samme igjen!

Har du alltid vært opptatt av baking?
– Jeg har så lenge jeg kan huske vært med mamma og pappa på kjøkkenet. Men det var virkelig etter mat og helse i 6. klasse at jeg begynte å bake og lage mat alene hjemme. Ingen av foreldrene mine har vært noe særlig glad i å bake, så jeg tok over den rollen. I dag baker jeg som regel til alle bursdager, fotballkafeer osv.

Hva liker du best å bake?
– Jeg liker best å bake søte ting som kaker og cupcakes. Jeg synes det er spesielt gøy å bake og pynte cupcakes sammen med venner. I kapittelet ”bakeparty” har jeg samlet morsomme oppskrifter på alt fra cake pops til whoopie pies og marshmallows, som gøy å bake og teste ut sammen med venner. Jeg husker selv da jeg var yngre at jeg og venninnene min stadig vekk ble med hverandre hjem for å bake. Det var så gøy!

Hvem pleier å spise opp alt det gode du baker?
– Jeg baker som regel kun til anledninger og da er det alltid noen der som spiser kakene jeg baker. Det blir vanligvis familie og venner som spiser det jeg baker, men i bakingen til denne kakeboken var det så mye baking på en gang at både naboer og klassekamerater også måtte trå til!

Hvordan kommer du på nye ideer til ting å bake?
– Jeg får inspirasjon overalt, fra nett, blader, bøker og reiser til utlandet. Bestemor og farmor har alltid vært inspirerende bakeforbilder for meg og jeg har arvet en del oppskrifter fra de som stadig er i bruk. Disse oppskriftene har jeg samlet i boken min, i kapittelet ”familiehemmeligheter”.

Hva slags respons har du fått på boken?
– Jeg har fått så mange hyggelige og positive tilbakemeldinger fra lesere som har kjøpt boken på både bloggen, Instagram og facebook. Mange har allerede begynt å bake fra boken og prøvd ut oppskrifter, så jeg får stadig vekk snapchats fra lesere med bilde av hva de har bakt fra Theas Little Kitchen – veldig koselig. Jeg heter ”mylittlekitchen” på Snapchat.

Hvem passer kokeboken din for?
– Theas Little Kitchen passer for alle som elsker å bake, både de som har bakt en del og de som er i startfasen. Alt fra bakeglade jenter helt ned i 8 års alderen til godt voksne. Boken inneholder alt fra helt enkle oppskrifter til litt mer avanserte/tidkrevende. Men dette er baking for alle! Jeg er opptatt av å skrive oppskriftene på en oversiktlig og godt forklarende måte, slik at alle kan bruke oppskriftene mine. Jeg håper å inspirere andre til å begynne å bake og bake kaker fra grunnen av med gode råvarer!

Sjekk ut Theas oppskrift på "Blondies" på neste side!

 


 

Oppskrift på "Blondies"!

Vi har fått låne en oppskrift fra boka "Theas Little Kitchen".

Her kommer oppskriften på "Blondies" - Theas lyse brownies. Veldig gode, og bakt med sjokoladeknapper!

Forberedelser: En liten langpanne på 23,5 x 22x5 cm. Varm ovnen til 180 grader.

Du trenger:
230 g smør
250 g brunt sukker
4 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
480 g hvetemel
5 ss melk
200 g sjokoladeknapper

Fremgansmåte:

1. Smelt smør på lav varme i en kjele, og rør inn brunt og hvitt sukker. Rør til sukkeret er nesten helt smeltet. Visp eggene lett sammen i en bolle. Ha i smørblandingen og rør alt godt sammen. Rør inn bakepulver og vaniljesukker. Tilsett hvetemel litt etter litt, rør melet helt inn mellom hver gang. Bland i melken, og ha til slutt i sjokoladeknappene.

2. Hell røren i en liten langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 25-30 minutter. Avkjøl kaken i formen og sett den i kjøleskapet i minst en time før den skjæres opp.

Theas blondies!
Theas blondies! Foto: Paul Paiewonsky/Gursli Berg forlag

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning