gutter:

Svar på guttespørsmål, del 2

Del 2 av svarene om hva som rører seg i guttas hoder...

Publisert Oppdatert

Her kommer andre del av svar på spørsmålene deres! Av og til har noenlunde samme spørsmål blitt stilt flere ganger, da har vi gitt ett svar til alle.

Er gutter sjenerte når det gjelder jenter?
Ja! Iallfall veldig ofte!

Hvorfor blir guttene ofte sjenerte når dem er alene med 2 eller flere jenter?
Fordi da har han jo ingen kompiser i nærheten som han kan gjemme seg bak eller tulle med! De aller fleste gutter oppfører seg annerledes når de er sammen med kamerater og når de er alene. Mange av dem blir mer sjenerte, jenter kan tross alt være ganske skremmende spesielt når de er i flokk!

Hvis en gutt ofte er veldig snill mot deg eller tuller med deg betyr det at han liker deg?
Ja, det tror jeg, men det blir opp til deg å finne ut om han bare vil være venner, eller om han er forelska!

Jeg liker en gutt i klassen min veldig godt, og de siste dagene har han begynt å snakke litt mer med meg og tuller litt med meg og sånt. Så jeg lurer på: Flørter han?
Det kan nok godt hende! Iallfall virker det som om han er interessert i å bli bedre kjent med deg. Flørt tilbake!

Det jeg lurer på er hvordan jeg får han til å våge mer? Det er liksom litt sånn at han er litt sjenert eller "pysete" det er likom alltid jeg som går bort og kysser han, jeg som er med på fotball på skolen... Det hadde vært litt gøy om han kom bort til "jentegjengen" og begynte å snakke med oss eller at han kom bort til meg og holdt rundt meg. Hvordan får jeg han til å tørre mer?
Som du sier selv, er han nok litt sjenert. Husk at for ham så er det én ting å forholde seg til deg, som er kjæresten hans, men noe helt annet å forholde seg til alle venninnene dine også. Han føler antakelig ikke at han er helt hjemme i jentegjengen, så det er nok ikke så lett å få ham til å komme bort til dere sånn uten videre. Men jo mer du tør, jo mer tør sikkert han også. Gi ham litt tid, og fortsett som du gjør nå. Jo mer vant han blir til at dere kysser og holder rundt hverandre, jo mer kommer han antakeligvis til å ta initiativ til selv også. Ellers anbefaler jeg å rett og slett snakke med ham om hva du føler!

Hvorfor tøffer guttene seg?
Som oftest for å imponere jentene, og få jenter til å legge merke til dem.

 (Stock.xchng) (Stock.xchng)

Jeg likte en gutt for noen måneder siden. Men han sa han ikke likte meg, så jeg er over ham. Men nå, virker det som om han flørter skikkelig med meg. Det er litt irriterende nå ! Hva tror dere grunnen er?
Har ikke du også opplevd av og til at du vil ha noe du ikke kan få? Her virker det som om det er litt sånn. Kanskje han savner oppmerksomheten han fikk av deg, og er litt forvirret og lurer på hvorfor du ikke liker ham lengre. Men pass på: Det er ikke sikkert flørtingen hans stikker så veldig dypt, jeg mistenker iallfall at han bare savner oppmerksomheten og den fortjener han ikke hvis han ikke liker deg tilbake!

Helt til slutt: Et spørsmål vi har fått inn mange ganger, er: Hvordan vet jeg om han liker meg?
Det er det rett og slett ikke så lett å finne ut av. Fordi gutter er forskjellige, har de forskjellige måter å vise det på. På barneskolen er det lettere: Da er guttene ofte slemme og ertete mot de jentene de liker. Etterhvert forstår de at det ikke funker så bra, men så blir de i tvil: Hva skal de gjøre da, da? Noen gutter fortsetter å tøffe seg: Dynke jenta de liker med vann og liknende.

Men noen tegn som går igjen, er: Han ser på deg ofte. Han ler av det du sier. Han tar initiativ til å snakke på msn. Han sender deg sms. Han finner påskudd til å snakke med deg, f.eks. å låne en penn e.l. Han dukker opp på håndballkampen (e.l.) der du også er. Han tar på deg så fort han får sjansen. Han betror seg til deg. Han vil høre hva du har å si om ting.

Kort sagt: Gir han deg oppmerksomhet, er det ganske sikkert at han liker deg på en eller annen måte. Det er ikke sikkert han er forelska, men du har iallfall fanget oppmerksomheten hans. Da gjelder det å finne ut om det ligger noe mer bak. Flørt med ham! Eller vær skikkelig tøff, og spør ham rett ut. Det aller verste som kan skje, er at han sier nei. Da vet du iallfall hva han føler! Liker han deg som en venn, vil ikke vennskapet deres bli ødelagt.

Lykke til!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning