Sommertips

Slik får du venner på ferie

Det er lettere enn du tror!

Foto: Gett
Publisert Oppdatert

Å være på ferie blir enda kulere hvis du blir kjent med folk, ikke sant? Du får noen andre enn familien å henge med, noen å dele opplevelser med og kanskje noen å holde kontakten med når ferien er over.

 

Du tenker kanskje at det ikke så lett å få nye venner på 1-2-3, men på ferie kan det være lettere enn du tror. Sjekk disse tipsene:

1. Noen leter etter deg også

Hvis du ikke er av den utadvendte typen, kan det føles håpløst å skulle finne nye venner sånn plutselig. Det viktige å huske på da er at på ferie er alle i samme båt. De fleste synes det er kult å bli kjent med noen og er derfor åpne, kanskje mer åpne enn vanlig.

 

2. Øv deg på andre folk

Begynn med han som står i kiosken. Fortsett med en nabo eller tilfeldig forbipasserende. Så en liten unge. Bare slå av en prat eller tre før du nærmer deg de du har mest lyst til å snakke med, så er du liksom i gang.

3. Ha med et spill

Et spill er kjempefint for å bryte isen. Bare spør om noen har lyst til å være med, og kan de ikke akkurat da, har du i alle fall tatt første skritt.

Spill i reisestørrelser er genialt, for de kan du lett ha med deg rundt. Kortstokk er en klassiker.

4. Spill ball!

Baller er også perfekte for å bryte isen. Enten det er fotball, basketball eller bare en plastball i svømmebassenget, gjør den det lettere å starte en samtale og ha det gøy sammen.

5. Gi en kompliment!

Alle mennesker liker når noen sier noe fint til dem, og derfor er det en god måte å starte en samtale. Prøv å legg merke til noe ved den du vil snakke med, still noen spørsmål og så er dere i gang.

6. Heng rundt

Hvis du vil ha nye venner, er det lurt å gjøre seg tilgjengelig. Det vil si å ikke bare gå forbi sammen med foreldrene dine, for eksempel, men å stoppe litt. Sett deg ned et sted du kan bli sett og les en bok, for eksempel. Eller gå en ekstra gang til kiosken uten å ha det travelt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen