Skjønnhet

Smink deg som Taylor, Selena og Jennifer

Tre forskjellige måter å bruke grå øyenskygge.

Publisert Oppdatert

Grå øyenskygge er kanskje ikke den første man blir fristet av i butikken, fargen kommer liksom bort ved siden av alt det grønne, lilla og blå. Men grå øyenskygge kan brukes til så mangt, og kombinert med sølv og svart blir det virkelig fest.

Klikk deg videre og se hvordan Selena Gomez, Taylor Swift og Jennifer Lawrence har gjort det. Taylors sminke:

Taylor flørter ekstra med blikket med denne sminken, og det er takket være løsøyenvippene. Det kan du også få til (følg alle instruksjonene på pakken, og vær nøye med å teste for allergi hvis bruksanvisningen sier det).

Bruk de lyseste gråfargene i øyenskyggepaletten og legg forsiktig på lokket. Du trenger ikke så mye farge når vippene er så mørke. Prøv deg frem med løsvippene, og når du er fornøyd, legger du svart maskara på.

Bruk en tynn applikator (gjerne en slik som følger med øyenskyggene) og legg en tynn linje med sølvfarget øyenskygge under øyet. Da blir blikket ekstra dramatisk.

Avslutt med en nøytral lipgloss, kanskje med litt rosafarge i. Det er finest å ikke ha så mye farge på leppene når øynene er mørke.

  Selenas sminke:

Selena har laget en dramatisk look ved hjelp av skygge i toner fra lys grå til svart. At det går fra intens farge innerst og blir dusere utover kalles gjerne sotet øyensminke (smokey eyes på engelsk). Her er trikset å ta seg god tid.

Legg først den lyseste fargen på hele øyelokket. Så begynner du med helt svart nederst mot vippene, mørk grå litt lenger opp og utover, og så lys grå opp mot brynet og ut mot tinningen. Så tar du en pensel og drar forsiktig fargene utover til alt er dust (du kan bruke fingrene også, men mange synes det er lettere med pensel). Å lage sotede øyne er noe som krever øvelse, og det er ikke sikkert det blir kjempefint aller første gangen. Det kan hjelpe å bruke en øyenskygge som er spesiallaget for dette.

Avslutt sminken med rosa lipgloss og kanskje en blank gele for å holde brynene på plass.

  Jennifers sminke:

Jennifer har fått til en sminke som er naturlig og pyntet på samme tid. Det er ikke alltid så lett, men trikset hennes er at hun har brukt en enkel øyenskygge (lys grå) og mørk eyeliner ved vippekanten. Det er ikke vanskelig å få til, og passer fint sammen med svart maskara.

Det blir ekstra fint med litt concealer der det trengs og en forsiktig rouge i kinnene. Når øynene er såpass enkelt sminket, tåler leppene en frisk farge. Bringebær, kanskje?

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen