Gutter:

Slik snakker du med gutter

Blir du nervøs av å snakke med gutter? Slik fikser du det!

Publisert Oppdatert

Aller først: Alle gutter er ikke like. Akkurat som jenter, er noen gutter sjenerte; noen er frempå; noen interesserer seg ikke for jenter i det hele tatt; mens andre gutter har hatt den ene kjæresten etter den andre. Det finnes med andre ord ikke noen fasitsvar for hvordan man snakker med gutter, men noen generelle tips er kjekt å ha med seg uansett!

1. Tenk på at han er like redd
Husk at dette ikke er noe lettere for gutta! For dem er det like vanskelig å snakke med jenter som omvendt. Oppsøk ham gjerne alene, for gutter kan ofte bli litt skremt dersom de blir omringet av en hel jentegjeng. Ofte er de jo omringet av en hel gjeng selv, så det er kanskje ikke så lett å få ham på tomannshånd. Men prøv, for da vil det sannsynligvis være litt lettere å snakke litt ordentlig sammen, og han trenger ikke å tenke på å tøffe seg foran kompisene sine. Oppsøk ham når du ser at han er alene. Hva med å slå følge til gymsalen eller hjem fra skolen?

2. Gjør research
Hva interesserer han seg for? Spiller han fotball? Eller i band? Er han kjempegod i matte? Eller kanskje noe helt annet? Sjekk først hva han liker og så starter du snakkingen. Du kan feks. si at du har veddet med venninnen din om hvem som var landslagskaptein i England i 58 kamper og nå lurer du på om du har rett. Kanskje han vet om en god musikkside? Eller bare be om hjelp med matteleksa! Mulighetene er mange.

3. Han er bare en vanlig gutt
For deg er han kanskje DEN gutten, drømmegutten med stor D, og den kjekkeste du vet om i hele verden. Da er det ikke så rart at det blir vanskelig å snakke med ham. Men viser du ikke interesse, kan han jo ikke vite at du er interessert! Derfor kan det være lurt å tenke at han bare er en helt vanlig gutt. Som en gutt du ikke er forelska i, men kan snakke og tulle helt uanstrengt med. Tenk på hva du sist snakket om med en gutt som bare er en venn. Leksene? Fotball? En teit lærer? Alle disse temaene kan du jo også snakke med drømmegutten om!

4. Øv deg på noen
Noen har problemer med å snakke med ALLE gutter, men de fleste jenter har guttevenner de kommer godt overens med. Så hvorfor ikke utnytte det litt? La guttekompisen din styre samtalen, og bit deg merke i hva han helst vil snakke om. Så får du noen hint om hva gutter liker å snakke om. Noen ting som går igjen er ofte fotball, dataspill, skolen, snowboard/skateboard, musikk o.l. Et greit utgangspunkt er å snakke om noe han interesserer seg for, og øve deg på å stille oppfølgingsspørsmål.

5. Vær deg selv!
Til syvende og sist gjelder det å være seg selv. Dersom du prøver å være noen andre, vil han kjapt legge merke til det. Ikke vær enig med ham bare for å være enig, men ha dine egne meninger og synspunkter.

PS: Er det altfor skummelt å snakke ansikt til ansikt, er det utrolig kjekt med hjelpemidler som Facebook, MSN, Instagram, osv. Ikke vent på at han skal ta kontakt med deg: Ta kontakt med ham! Etter å ha snakket sammen på nettet, blir det lettere å snakke sammen i virkeligheten også, og man unngår pinlige pauser. Så ikke vent med å ta kontakt!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning