jul:

Slik planlegger du juleshoppinga

Sliter du med å planlegge julegaveshoppinga? Vi gir deg tips til hvordan du kan gjøre det!

Publisert Oppdatert

Det er ingen hemmelighet at julegaveshopping kan være slitsomt! Derfor er det greit å planlegge litt før man drar ut for å kjøpe alle gavene. Her får du noen tips til hvordan du kan planlegge juleshoppinga!

Finn ut hva folk ønsker seg
Hvis du ønsker å komme fort i gang med julegavene kan det være lurt å finne ut hva folk ønsker seg. Spør foreldre, søsken, venner og besteforeldre. La dem gjerne komme med flere ønsker, da kan du velge litt selv hva du vil gi dem og dessuten er det noe som er for dyrt eller kanskje for kjedelig? Pass på å skrive ned hva de ønsker seg, så blir det lettere å huske når du skal ut å kjøpe julegavene!

Ikke impulskjøp
Det er ikke lurt å bare kjøpe ting som du tenker der og da at er en morsom gave. Plutselig kommer du hjem, også er det ikke så morsomt som du trodde. Ha klare tanker om hva du skal kjøpe til hvem, så slipper du å sløse bort penger på noe du ikke trenger å kjøpe!

Ha med en liste med hva du skal gi til hvem
Når du drar ut for å handle alle julegavene kan det være lurt å ha med en liste der du har skrevet ned det du har tenkt å kjøpe til de forskjellige. Da slipper du impulskjøp og sløsing av penger! Dessuten går julegaveshoppingen mye fortere!

Bestem deg for en sum du skal kjøpe for
Det kan være greit å bestemme seg for hvor mye penger du har tenkt å bruke på hver enkelt person. Det er ikke noe morsomt å være ferdig med alle julegaver utenom en, og finne ut at du er tom for penger. Derfor kan det være lurt å bestemme seg for hvor mye penger du skal bruke på mamma, pappa, lillebror og bestevenninna!

Vær ferdig tidlig
Uansett hvor mye vi innbiller oss selv at vi har kjempegod tid før jul, så er det sjelden sant. Som regel kommer jula fortere enn forventet, og vi sitter igjen og mangler noen julegaver bare dager før julaften. Prøv derfor å være ferdig tidligst mulig, så kan du slappe av imens alle andre stresser rundt de siste dagen før julaften!

Hvordan planlegger du juleshoppinga?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning