Vennskap:

Slik blir du supervenninnen!

Her er 10 tips til deg som vil være en god venninne.

Publisert Oppdatert

Bli henne alle vil være venninne med. Her et 10 tips.

1. Vær glad
Personer som smiler og er glade er alltid morsomme å være sammen med. Det er selvfølgelig i orden å være litt sur og lei innimellom også, men prøver du å se positivt på ting og smile og le, smitter det over på andre, og du blir den som lager god stemning.

2. Godta forskjeller
Andre jenter er kanskje ikke prikk like deg. Men gjør det noe da? Det er kult at folk er ulike både i klesstil, utseende og i meninger og væremåte. Man trenger ikke være enige i ALT. Om du godtar at folk er forskjellige, vil nemlig andre automatisk ha lyst til å være venn med deg.

3. Vis interesse
Hvis andre jenter skal ha kjempelyst til å være sammen med deg, må du kanskje jobbe litt for det. Alle elsker jo å snakke om seg selv, så om du viser interesse for deres liv og ting de er opptatt av, vil de nok like det veldig godt. Vær oppmerksom, spør, lytt og kom med gode råd.

4. Vær hjelpsom
Alle liker å få litt hjelp og støtte i blant. Vær hun som hjelper når en venninne har en kles-krise, hun som muntrer og trøster når noen har blitt dumpet, og hun som hjelper andre med avisrunden eller hva det måtte være.

5. Vær litt sprø
Du scorer litt ekstra poeng hos venninnene om du liker å finne på litt sprø ting i blant. Det trenger ikke være ofte. Morsomme sprell er noe dere alle husker lenge, og kan le av i lange tider. Om det er du som finner det på, blir du regnet som hun "gøyale".

6. Finn din greie
Følger du tipsene over får du sikkert mange venninner. Men vil du ha enda flere, kan du jobbe med det som gjør deg helt unik. Tenk litt på hva du gjør ekstra godt, er ekstra flink til osv. og så kan du gjøre det til din greie. Kanskje er du henne som alltid har med morsomme kaker på fest, fordi du er så glad i å bake?

7. Vis at du er til å stole på
Du vet sikkert godt at det IKKE er kult å baktale andre. Det gjør ikke gode venninner. Hvis du er irritert på en venninne, så ta det opp med henne og skvær opp i det med henne, og ikke gå via andre eller snakk stygt om henne til andre. Vis at du er til å stole på, rett og slett. Slike venninnner vil alle ha!

8. Gled deg over andres suksess
Hvis en venninne gjør det bra på en prøve, blir sammen med drømmetypen eller får seg en ny og superfin frisyre - skryt av henne! Det er mye, mye bedre enn å bli misunnelig, og vil gjøre dine venninner kjempeglade.

9. Vær ærlig
Å være ærlig er alfa og omega for et vennskap. Fortell alltid sannehten til dine venninner, så blir du den de kan dele alt med - både gleder og sorger.

10. Still opp
Man kan ha både gode og dårlige dager. Det kan også venninnene dine. Vis at du er der for dem, uansett, og at du tilgir dem om de gjør noe litt dumt en gang i mellom.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen