Tips:

Slik blir du fornøyd hos frisøren!

Her er 5 tips til deg som skal klippe deg.

Publisert Oppdatert

Skal du til frisøren og klippe deg? Vurderer du kanskje å klippe litt mer enn vanlig, eller å anlegge en helt ny sveis. Følger du disse rådene er sjansen større for at du blir fornøyd etter ditt frisørbesøk.

Klikk deg videre for 5 gode tips!

1. Ha en plan
Om du ikke er av typen som bare elsker overraskelser og alltid lar frisøren gjøre akkurat hva hun/han vil, kan det være lurt å tenke litt på hvordan du ønsker at håret ditt skal se ut.

Gjør litt reasearch, søk etter bilder på google, bla i magasiner, klipp ut/ skriv ut bilder av frisyrer du liker. Når du kikker på bilder kan det være lurt å se litt på ansiktsformen til personene på bildet også. Har du nokså lik ansiktsform som personen på bildet, blir sveisen sikker fin på deg også.

Ta med deg bildene til frisørtimen din, og vis dem til frisøren din. Forklar at du for eksempel kunne tenke deg en frisyre som på det ene bildet, men uten pannelugg, litt lengere foran osv. Da har dere et bra utgangspunkt.

Her er noen tips til søkeord til Google bildesøk:

kort hår 2012, short hairstyles, medium long hairstyles, hair style, hairstyles 2012, hair fashion 2012, hårstiler, halvlangt hår, Demi Lovato hair, Kirsten Stewart hair, long hair style, long hairstyle, long hair 2012 ...

2. Følg med og snakk med frisøren
Når man sitter i frisørstolen får man ofte bla i magasiner mens man blir klippet. Men det lønner seg å følge litt med på klippingen også. Om du snakker med frisøren om sveisen mens hun/han klipper, er sansynligheten større for at det ikke blir noen misforståelser, og at du får det akkurat som du vil.

3. Ikke vær redd for å si ifra
Husk at det er ditt ansikt og ditt hår. Ikke vær redd for å si ifra til frisøren dersom du synes han/hun er i ferd med å klippe litt mer enn du hadde planlagt, eller du ikke synes det ser ut til å bli slik dere hadde snakket om. Det er bedre å si ifra når du sitter i stolen og blir klippet, enn å gå og irritere seg over en for kort lugg eller lignende når du kommer hjem.

4. Spør om råd
Selv om du har en klar plan for hvordan du vil ha håret ditt, kan det være lurt å drøfte det litt med frisøren også. Hun/han klipper jo hår hver eneste dag, og vet hvilke farger, lengder osv som passer til forskjellige ansiktsformer. Kanskje har du lyst til å farge håret helt svart, mens frisøren vil råde deg til å farge det mørkebrunt i steden, så du ikke fargen gjør at du vil se veldig bleik ut.

5. Husk at du kan variere hjemme
Når håret er ferdigklippet og stylet hos frisøren, husk at det er ikke sikkert at det vil se slik ut hver dag. Om du synes det ble vel masse volum på den nye sveisen der du sitter og ser det ferdige resultatet i frisørstolen, husk at det bare er å ta en dusj når du kommer hjem, og ikke ha like mye skum og spray i håret når du styler det selv.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning