Intervju med Mats Hatlem

- Skating er ikke bare en guttesport!

Mats Hatlem om sin nye bok ”SKATE!” og jenter i skatemiljøet.

Publisert Oppdatert
Coveret av "SKATE!".
Coveret av "SKATE!".

I løpet av sine 16 leveår har denne skateren oppnådd flere av sine mål og drømmer! Han vant NM som 11 åring, ble Europamester som 14-åring, har hatt sin egen serie på VGTV, og nå har han jammen meg gitt ut bok også!

Vi snakker så klart om Mats Hatlem, som vi var så heldig å få ta en hyggelig prat med.
PS: Få med deg Mats Hatlems skateskole i videoen nederst i saken der du kan lære deg noen kule triks!

Fortell oss litt om boken din!
- ”SKATE!” er rett og slett en bok om livet mitt og handler om å følge drømmene sine. Poenget jeg vil få frem med boken er at det faktisk går an å holde på med det man elsker mest i verden hvis man bare tør å satse.

Hva er din favorittdel i boken?
- Kanskje den delen der jeg kommer tilbake fra skaden jeg hadde. Det er et godt eksempel på at hvis man virkelig brenner for noe, så får man det til - uansett hva!

Tilbake til start. Når startet du med å skate?
- Jeg overtalte foreldrene mine til å kjøpe et miniskateboard da vi var på tur i Sverige da jeg var 5 år, men da fikk jeg det aldri helt til. Det var først da jeg flyttet til England som 7-åring og vi kjørte forbi en stor skatepark at jeg fikk øynene ordentlig opp for skating. Da fant jeg frem det gamle brettet jeg hadde fått, og jeg har vært hektet siden den dagen.

Du er jo med på konkurranser over hele verden og må bruke mye tid til trening og reising. Hvordan får du tid til å gå på skole oppi alt dette?
- Alle skolene jeg har gått på har rektorer jeg lærere vært veldig flinke til å tilrettelegge for meg, så sånn sett har jeg vært ekstremt heldig! Hvis jeg for eksempel er på reise og det skjer noe spesielt på skolen så er de så snille at de sender over lekser og materielle som jeg går gjennom sammen med moren min. Hun pleier å være med på reisene.

Hvordan ser en vanlig skoledag for deg ut?
- Jeg går i klasse med en basisgruppe på toppidrett som består av de elevene som reiser mest på trinnet. I klassen er det også twintip-kjørere, snowboardere, tennisspillere, golfspillere osv. Vi starter med å trene fra kl 8 om morgenen, så er det skole fra 10-15.30.

Hva er ditt beste tips til de som leser dette og har lyst til å starte og skate?
- Prøv deg frem og bli vant til å stå på brettet før du prøver deg på kompliserte triks. Hvis du kjenner at du koser deg når du står på det så kommer resten naturlig etter hvert. Husk å bruke hjelm og knebeskyttere!

De fleste av leserne våres er jo jenter. Hvordan er det med jenter i skating-miljøet?
- Det er mange jenter i skate-miljøet, men litt færre i Norge enn i utlandet. Etter Skur 13 åpnet merket jeg at det ble betydelig mange flere jenter, så det var moro å se! Der har de også egne tilbud for jenter. På lørdager har de nemlig jentedager der kun jenter skater og på Bekkestua Skatepark har det samme på torsdager. Tidligere i sommer vant en jente på 12 år gammel jente fra USA VM for jenter, og det er jo ganske kult! Skating er jo ikke bare en guttesport!

Har du lyst til å si noe til skaterne som leser dette og de som vil starte å skate?
- Kos dere, ha det gøy og stå på!

Vi håper ”SKATE!” ligger under juletreet i år! Gjør du?

Er du glad i å skate eller fikk sansen for det etter å ha lest dette intervjuet? Da MÅ du få med deg "Mats Hatlems skateskole", der han lærer bort tre kule skatetrisk du kan ta med deg i pipen!

</p> </div>

Baksiden av boken "SKATE!".
Baksiden av boken "SKATE!".

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning