mote:

Se kul ut med lua på - og av!

Julia guider deg til de beste vinterfrisyrene - med og uten lue.

Publisert Oppdatert

Du kjenner problemet, ikke sant? Når du går hjemmefra om morgenen, må lua på fordi det er kaldt ute. Vel fremme på skolen tar du den av, og håret står til alle kanter – eller enda verre: Ligger helt limt inntil hodet.

Heldigvis har Julia løsningen! Her er frisyrene som gjør at du ser kul ut med lua på, og som er enkle å fikse på når lua skal av igjen.

Flette
Med lue: En enkel flette er alltid superkul under lua. Enkelt og kjapt å lage, og fint selv om du ikke har superlangt hår. Fletta kan du ha rett nedover ryggen, på en av sidene, eller hva med å lage to fletter som kan stikke frem fra lua?

Uten lue: For å unngå flatt «luehår» innendørs, kan du ha med deg et hårbånd som du bruker når lua skal av. Å pynte med et par kule spenner funker også!

Tips! En fiskebeinflette er også superkult. Og ikke så vanskelig å få til!

Rettetang-styling
Med lue: Med en rettetang kan du gjøre håret silkeglatt, eller du kan enkelt lage krøller/bølger i tuppene ved å vri tanga med håret inni en halv gang rundt, før du drar den helt ut i tuppene.

Uten lue: Vær forberedt, og ta med deg to små hårnåler ("lus/fliseklemmer") på skolen. Ta en liten del av det fremste håret på begge sider, tvinn det, og fest med en hårnål bak på hodet. En fin hverdagsfrisyre!

Tips! Husk å bruke varmebeskyttende produkter før du bruker rettetanga, og spray over med hårspray for at det skal holde.

Kort hår?
Med lue: Problemet med kort hår, er at det ikke vil synes noe særlig under ei lue. Med den kuleste lua gjør jo ikke det noe - men ellers kan jenter med kort hår være ekstra fine med pannebånd!

Uten lue: Når lua går av, står gjerne håret rett til værs. For å unngå "elektrisk"/statisk hår, er det viktig å bruke balsam hver gang du vasker håret. Å bruke litt hårolje kan også være lurt - husk bare å ikke bruke det i hodebunnen (da blir håret fett).

Tips! Selv om man har kort hår, har man mange muligheter! Eksperimenter med hvilken side du har skillen på, lag en flette fra panneluggen og bakover, eller prøv deg frem med spenner og klyper.

Hva slags frisyre har du?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen