Bøker:

Rottekrigen

Er en av hobbyene dine å lese bøker? Da har vi et boktips til deg!

Publisert Oppdatert

Rottekrigen er en barne/ungdomsbok som tar for seg krigen mellom brunrottene og svartrottene i Norge. Fortellingen handler om vestkantrotta Cody som vokser opp på eksklusiv ost og skinke på vestkanten, men som på grunn av krigen med brunrottene må flytte ned til Grønlands søppelfylling på Oslos østkant sammen med moren.

Her mister han alt han er vant til, og i kampen mellom svartrottene og brunrottene må Cody ta et valg. Faren hans var en legendarisk kamprotte som døde da Cody bare var en liten svartrotteunge. Nå tvinges Cody til å ta opp arven etter faren sin, og han må gjennom en hard læretid med mange farer i byens smug og bakgater.

Kan Cody bli en uredd rottekriger og forsvare svartrottenes skjebne? Og er han i stand til å velge den store kjærligheten som vokser frem mellom ham og musa Frøya selv om det får store konsekvenser for ham i livet hans? Det er duket for en historie full av store temaer som kjærlighet, krig, vennskap, hat, lojalitet og ære!

src="upload/modules/articles/articles/image/large/36212634417640637591961.jpg" alt="" />
Einar Andreas Lund har skrevet boka
src="upload/modules/articles/articles/image/original/70302905357.jpg" alt="" />
"Rottekrigen"

Forfatteren av Rottekrigen heter Einar Andreas Lund, og vi har stilt ham noen spørsmål!

Likte du å skrive da du var yngre?
- Ja, jeg likte å skrive, men jeg tenkte aldri at jeg skulle blir forfatter før for fem seks år siden.

Kan du fortelle litt om hvordan du jobber når du skriver en bok?
-
Jeg skriver i korte intervaller, på en slags rastløs måte. Gjør andre ting innimellom. Stort sett uten musikk. Og så skriver jeg best på tidlig morgenen. og det er også da jeg har tid til å skrive.

Hva er dine beste skrivetips?
- Å sette seg ned å skrive fremfor å tenke at du skal gjøre det. Ikke vent på inspirasjon. Vær ærlig med deg selv og ikke tenk på hva andre forventer at du skal skrive om.

Hvor lang tid bruke du på å skrive Rottekrigen?
- Jeg brukte litt over ett år på Rottekrigen. Og jeg håper andre kan ha like stor glede av å lese boken som jeg hadde av å skrive den!

Er du glad i å lese?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning