Moro:

Regnværsaktiviteter!

Sommerværet lar vente på seg mange steder. Her får du noen regnværstips!

Publisert Oppdatert

Vi kan vel kanskje ikke påstå at det har vært tidenes beste sommer i Norge så langt i år. Noen har vært heldig og sett sola både titt og ofte, men hos mange har det stadig vært ganske vått. Så hva finner man på når det regner ute? Vi har noen forslag!

Film/tv-maraton
Har du noen filmer eller tv-serier på dvd, er regnværsdagen reddet. Ingen vil sitte inne og se på tv hvis sola skinner, men når det regner finnes det ikke noe bedre! Kryp oppi sofaen med en haug med puter og pledd, dra for gardinene og steng resten av verden ute. Se på favorittserien din, eller morsomme og romantiske filmer som får deg i godt humør. Vi anbefaler for eksempel dansefilmer som gir deg lyst til å danse på bordet! Tips: Step Up 2: The Streets, Bring It On, Honey, Coyote Ugly, High School Musical-filmene, Fame, Dirty Dancing ...

Filmkveld med venner
En kul idé hvis man har lyst til å invitere noen venner over på en regnværsdag, er å be de som kommer om å ta med seg sin favorittfilm på dvd. Forhåpentligvis får du åpnet øynene for noe helt nytt med mindre dere har helt lik smak, selvfølgelig! I så fall får dere jo kost dere skikkelig med favorittfilmene dere har sett flere ganger før!

Hva med å se New Moon en gang til?

Test ut noen nye oppskrifter.
Bruk regnværsdagen til å teste ut noen nye oppskrifter. Finn oppskriften på det du har lyst på først, og ta en kjapp tur på butikken for å kjøpe inn det du trenger. (Kanskje i samarbeid med en voksen!) På www.frukt.no finnes du massevis av deilige smoothies-oppskrifter som er både sunne og gode. Det trenger jo ikke å være varmt ute for å drikke kald drikke! Det kjekkeste er å ha en blender, men mange av smoothiesene kan mikses sammen med en håndmikser også. Vi digger for eksempel denne:

Ingredienser:
1 dl bjørnebær
1 dl rips
1 dl blåbær
½ stk banan i skiver
saften av ½ stk sitron
1 ss sukker
6 stk isbiter
1 beger yoghurt naturell

Fremgangsmåte:
Ta renset bær, banan, nypresset sitronsaft, sukker og isbiter over i en egnet mikser/blender. Kjør det til alt er moset. Ta til slutt i yoghurt.

Spill et spill
Be over noen venner, eller spill et spill med søsknene dine! Det kan selvsagt være et PC/tv-spill, men det er like morsomt med et brettspill eller kortspill. La konkurranseinnstinktet ta overhånd! For å gjøre det litt ekstra spennende, går det an at alle som deltar på legge i en liten premie, f.eks. en sjokolade eller ti kroner, så blir det ekstra gøy å vinne. (Men hvis premien er spisbar, må vinneren selvfølgelig dele!)


Start en blogg
Noe av det morsomste tidsfordrivet som finnes, er å skrive sin egen blogg. Det er enkelt å opprette på for eksempel blogg.no, hvor det finnes mange tusen blogger allerede. For å skille seg litt ut i mengden, kan det lønne seg å finne et spesielt tema å blogge om. For eksempel foto, mote, mat, hest, osv. Bare fantasien setter grenser! Kanskje finnes det en ny Voe der ute et sted?

Her finner du Juliaredaksjonens blogg Jenteredaksjonen!

Les en god bok
Å lese er kjempegøy, og best av alt: Kan gjøres overalt! Ta med deg ei god bok opp i senga, i sofaen, på verandaen (stemningsskapende å sitte ute under tak og høre på regnet!), i badekaret, osv. Har du for eksempel fått med deg det siste tilskuddet i Twilight-serien? Bree Tanners korte nye liv er kjempespennende, litt trist, og veldig fin!

Har du flere forslag til ting man kan gjøre inne når det er kjipt vær ute?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen