helsesøster:

Får man kviser av sjokolade?

Kviser rammer veldig mange i puberteten. Her har helsesøster svart på noen vanlige spørsmål om uren hud!

Publisert Oppdatert

Kviseansikt! Svar fort plis!
Jeg har mange kviser i ansiktet, og jeg pleier å klemme dem… Jeg har skikkelig dårlig selvtillit også. Kommer jeg til å få mange arr? Jeg er livredd :(

Svar: Skvising av kviser gir arr!
Hei! Du har ikke et kviseansikt men et ansikt med kviser. Det er som du helt sikkert vet naturlig i puberteten, mange plages med kviser. Du vet at du ikke bør klemme på dem men gjør det likevel, det er dumt! Arrene blir du ikke så lett kvitt. Du bør virkelig slutte å klemme på kvisene da dette bare gir problemer og løser få!

I helsesøsterseksjonen finner du tidligere besvarte spørsmål, slik at du kan få noen tips om hva du kan gjøre for å behandle kvisene.
Hilsen Helsesøster Grethe


Kviser og Basiron
Hei! Jeg har brukt basiron gele i cirka. en uke nå. Det var kun første gangen at jeg hadde på kremen i en time, for så å skylle den av, resten har jeg bare sovet med den om natten uten å skylle den av. Jeg har ikke blitt rød, eller varm på huden, og huden min har ikke flasset av. Jeg har heller ikke merket noen positive resultater enda :( Bør jeg gjøre noe annet? Bør jeg bruke en annen krem? Bør jeg i det hele tatt være bekymret?

Svar: En uke er litt liten tid!
Heisann!
Du tåler i alle fall basiron godt:) Du kan smøre den på 1-3 ganger daglig slik at du kanskje kan bruke den på dagtid også?
EN uke er litt liten tid for å merke noe særlig endring slik at jeg synes du bare skal fortsette å bruke den ennå en stund og se hva som skjer.
Hjelper det ikke etter at du har brukt den enda et par uker kan du snakke med legen din om det og kanskje få anbefalt andre produkter.

Følg bruksanvisningen!
Hilsen Helsesøster Grethe

Pudder og kviser
Hei!
Jeg har mye kviser og urenheter i ansiktet. Jeg vurderer å dekke det til med pudder/foundation/brunkrem. Er det lurt? Hva burde jeg gjøre for å fortere få bort kvisene? Isåfall hva burde jeg bruke av pudder o.l? Pliiiis hjelp meg!

Svar: Huden må tas vare på!
Hei du!
Du kan til en viss grad dekke over urenheter men å dekke dem helt er umulig, og kanskje heller ikke å anbefale. Huden trenger å få puste og da bør du ikke dekke den til med tunge kremer som tetter porene.

Jeg anbefaler deg å rense huden din morgen og kveld og også tilføre fukt. Du kan bruke et mineralpudder for å dekke litt rødhet men vær nøye med å rense huden om kvelden!
Hilsen Helsesøster Grethe

Sjokolade... og kviser?
Kan man spise så mye sjokolade man vil, uten å få kviser??

Svar: Ingen bevist sammenheng mellom kviser og matvarer
Heisann!
Det er ingen forskning som sier at du får kviser av å spise sjokolade så da må jeg vel si ja. Mange mener likevel at de merker de får mer kviser av å spise usunt eller visse typer mat.

Det finnes jo mange andre årsaker til å begrense sjokoladespisingen, så selv om du ikke får kviser av det bør du kontrollere søtsuget...
Hilsen Helsesøster Grethe

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen