Videopremiere

Premiere: Se Emila sin nye musikkvideo til "Kimura" aller først her

Vi får sååå mye girlpower av denne låta!

Publisert Oppdatert

Vi vet ikke om vi skal kalle henne fersk eller erfaren artist, for denne jenta har allerede opptrådt på VG-lista på Rådhusplassen i Oslo for mange år siden, samtidig har hun sluppet sin aller første singel og musikkvideo nå.

Hvordan kan dette la seg gjøre, lurer du kanskje på?

La oss bli bedre kjent med Emila og få svaret.

PS: Husk å få med deg premieren på musikkvideon til "Kimura" nederst i saken!

For de som ikke kjenner deg fra før - hvem er Emila?
- Jeg jobber som sanger og låtskriver og ble signert med Sony Music i mai i fjor. På fritiden driver jeg med kampsport, og det kommer jo ganske tydelig frem i den nye låta mi "Kimura".

Det høres ut som ett eller annet som har med kampsport å gjøre?
- Ja, det er faktisk helt riktig! Det er et grep, eller en armlås, innenfor Ji Jitsu.

Kult! Men hvordan skjedde den koblingen der?
- Jeg hadde vært på et seminar med en veldig kjent utøver som gjorde meg så motivert at jeg tenkte "hvordan kan jeg bruke dette"? Like etterpå befant jeg meg i en situasjon hvor jeg var involvert med en fyr, også kjente jeg at dette ikke kom til å funke i det hele tatt, men du vil så gjerne at det skal funke. Da kom jeg på at jeg hadde lært masse om kimura, det kan jeg jo bruke som en metafor. Låten handler derfor om å lage en rød tråd og lage bilder på ting.

Hva betyr "Kimura"?
- Det er etternavnet til en japansk mann som vant over en av de største talentene innenfor Ji Jitsu med dette armgrepet, som nå da heter kimura på grunn av det.

Det virker nesten som om alt du gjør bare blir en hit, føler du at det kommer til å skje med "Kimura"?
- Jeg tror jeg skal ta én ting av gangen, men ingen ting hadde jo vært bedre enn det!

Kan man merke om en låt blir en hit eller ikke før den slippes?
- For eksempel med "Samsara", så fikk jeg jo tilsendt track av Tungevaag & Raaban, også jobbet jeg med Morgan Sulele på teksten. Vi hadde jo så gøy med låta, så da tenkte jeg at hvis vi koser oss, så kanskje noen andre også koser seg når de hører på den. Men vi ble jo ganske overrasket over responsen. I dag er det jo over 100 millioner streams -  det er HELT sykt!

Hva er målet ditt med musikken?
- Når jeg skriver har jeg et behov for å fortelle folk at de ikke er alene om å føle det de føler. Selv om jeg er soloartist, er fellesskap er viktig for meg!

Er det noe spesielt du MÅ gjøre når du skriver låter?
- Jeg må nok ha på joggebukse og ha stedet helt for meg selv, for jeg må gjerne synge det ut høyt. Så det har jo hendt at naboen har banket på og bedt meg synge litt lavere...

Har du en hilsen til de som leser dette?
- Spill "Kimura" og se musikkvideoen for alt den er verdt, send meg gjerne tilbakemeldinger på Snapchat (emilamusic), og meld dere på kampsport!

</p> <p>Husk også å legge til låten i din spilleliste!</p> <p> <iframe height="380" src="https://embed.spotify.com/?uri=spotify%3Aalbum%3A1orZQNrPjJhv6GMU4ZmrCD" width="300"/> </p> <p>Hva syns du om "Kimura"?</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning