helsesøster:

Min BFF flytter til Thailand! Hva gjør jeg?

Julias helsesøster Grethe svarer på spørsmål om savn.

Publisert Oppdatert

Savner bffen min masse :(
Hei. Jeg har en bff som har reist til thailand og hun skal kanskje flytte dit og hun kom til norge som 4 åring og jeg savner henne så mye for at hun skal kanskje ikke komme tilbake og da blir jeg så lei meg og jeg blir veldig ensom på skolen jeg og bffen min blir på en måte ikke respektert av alle jentene i klassen de vil på en måte ikke ha oss i gruppa derfor ble vi gode venner og vi ha vært bestevenner siden i første klasse og jeg savner henne masse og jeg klarer bare ikke og tenke på at hun har reist og ja jeg blir veldig ensom nå som hun har reist jeg har heller ikke så mye venner og vi kan ikke snakke på telefonen for hun er for langt unna. Og jeg blir veldig mye mobbet på skolen så det er noen dager jeg vil ikke dra på skolen.
Jeg klarer ikek og tenke på det lenger.
kan du hjelpe meg med dette tørr ikke og snakke med noen om dette har du et tips????
Hilsen en som savner bffen sin :(

Normalt at du føler deg litt fortapt nå
Kjære deg!
Jeg skjønner godt at du er trist og savner venninnen din. Så gode venner savnes når de ikke er der i hverdagen. Dersom hun faktisk flytter så er det viktig for dere begge at dere holder kontakten. Selv om dere ikke kan snakke på telefon så kan dere bruke skype og internett, prate og chatte. I dag kan heldigvis kontakten holdes til tross for store avstander.
Det er en sorg når venninnen din flytter. All sorg tar tid og det går i faser. Det er greit å være lei seg og det er greit å savne. Etter hvert vil det gå bedre og du ser at du greier deg faktisk også uten henne.
Selv om du er lei deg så bør du gå på skolen og holde fast ved de daglige rutinene. Du er faktisk nødt til å bruke litt energi på å finne nye venner og prøve komme inn i gjengen i klassen. Det er ikke sikkert dere ikke er respektert, dere har vel selv isolert dere? Det høres ut som om du og venninnen din har hatt nok med hverandre og ikke trengt de andre. Det har de nok forstått. Vis at du trenger dem også nå. Ta kontakt og initiativ. Gå på og finn noen du kan bli trygg på. Begynn gjerne også med en fritidaktivitet slik at du også kan møte andre utenfor klassetrinnet. Snakk med noen om hvordan du har det nå. Foreldrene dine, helsesøster eller en annen voksen kan være fine å prate med når du har det leit.
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du et spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Min bestevenn
Hei. Jeg har en bestevenn.
Men hun har funnet seg noen andre venner og de er litt dumme mot meg.Og jeg har lyst til å være med bestevennen min jeg alltid har hatt.Men det går ikke.Jeg har snakket med mamma,men hun vet ikke hva hun skal gjøre.Hva skal jeg gjøre?Jeg savner bestevennen min.

Du må finne nye venner
Hei!
Når hun ikke vil være med deg, så hjelper det ikke at du vil være med henne. Du må prøve å godta at hun går sin egen vei - også må du gjøre en innsats for å finne andre venner. Det kan kreve litt jobbing og det er en periode hvor det er litt sårt og vondt fordi du føler deg forlatt, men etter hvert vil du se at det kanskje ikke var så dumt likevel. Kanskje vil dere finne tilbake til hverandre etter hvert, kanskje ikke, men du må uansett satse på å gå videre uten henne.
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du et spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!


Savner.. være med katten min eller vennene?
Hei helsesøster!
Jeg har et lite problem...
Inne mellom så savner jeg katten min... selvom jeg har den så savner jeg den.... Jge føler at jeg er så dum og går rundt med venner og katten min er helt alene....
Nå tnkte jeg at jeg kunne være MEST med katten min og holde meg unna vennen mine en stund.. Men er det frekt?? for vennene mine ??

Hilsen en litt fortvilt jente....:(

Ja takk, begge deler!
Hei!
Det er fint at du er glad i katten din og føler ansvar for den. Likevel trenger du ikke ofre venner for å være med katten. Å finne en grei balanse er nok det beste, for deg, vennen - og katten. En katt er ikke et flokk dyr som er avhengig av å ha flokken rundt seg (da er det verre med hunder), så den har det helt fint selv om du er ute med vennene dine. Kos med katten når du er hjemme og kos deg med vennen dine når du er sammen med dem. Du skal jo også tenke på hva DU trenger, og du trenger venner!
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du et spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen