helsesøster:

Mamma har blitt lesbisk! Hva gjør jeg?!

Helsesøster svarer på innsendte spørsmål om det å være lesbisk.

Publisert Oppdatert

Lesbisk
Hei, jeg er en jente 14 år som lurer på noe. Jeg og en vennine pleier å kysse og kline er vi lesbiske da?

Legning handler om følelser, ikke handlinger
Hei! Legning handler om følelser ikke om handlinger. Dersom du kysser og kliner med venninnen din uten at du har følelser for henne handler ikke dette om legningen din. Er du lesbisk forelsker du deg i andre jenter og da har du gjerne lyst til å kysse og kline med dem fordi dette er lyster og handlinger som gjerne kommer når du er forelsket.

Hilsen Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til Julias helsesøster Grethe? Send dem inn her!

Lesbisk.. tror jeg!
Altså jeg tror kanskje jeg er lesbisk. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få forklart det, men jeg skal prøve: Når jeg kysser gutter, føler jeg ingenting. Men en gang på skolen så lekte vi flaske tuten pekte på å jeg var nødt til å gi besteveninna mi et kyss.. å da leppene våre møttes ville jeg liksom ikke slutte å kysse henne.. jeg er utrolig redd.. får jeg har ufattelig lyst på barn når jeg er gammel nok, men jeg kan jo ikke det når jeg er lesbisk! HJEELP!

Hei!
Det er mulig du er lesbisk uten at det du forteller her sier noe helt sikkert om den saken. Muligheten er til stede og bare tiden vil vise hva du virkelig føler.

På en måte skjønner jeg at du er redd for at du er lesbisk, på den andre siden er jeg blitt så voksen at jeg ikke helt ser noe problem med det. Jeg har flere venner som er lesbiske/homofile og tenker i grunnen ikke noe på det. Det er normalt for dem og for meg. Du har alle muligheter for å leve et lykkelig liv - også med barn. Mange lesbiske får barn, både alene og sammen med sin partner. Det finnes løsninger for det meste.

Når jeg sier jeg forstår at du er engstelig så er det fordi det alltid er en utfordring å være en minoritet. Lesbiske, biseksuelle og homofile er en minoritet - altså et mindretall. Dette er også et mindretall som har måttet kjempe for aksept og retten til å leve som den man er. Dette gjør at det ennå er en del fordommer som kan gjøre det vanskelig å stå frem som den man er. Det kan være en krevende tid, men også en tid som lærer deg mye om deg selv og gjør deg sterkere.

Men, nå vet ikke du ennå hva du egentlig føler. Kanskje vil du etter hvert også få andre følelser for gutter, kanskje ikke. Etter hvert vil du vite akkurat hva legningen din er.

Det er ikke alle som synes det er lett å stå frem og mange har mange spørsmål og tanker rundt dette. Det kan være godt å snakke med noen om det, og best er det vel å snakke med andre somer i samme situasjon. Dersom du føler behov for å snakke med noen kan kan organisasjoner for homofile være fine å kontakte ogtreffe andre som vet hva du går gjennom nå, f.eks landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring, www.llh.no skeiv ungdom, på www. Disse har også en egen ungdomstelefon. Nummeret er 810 00 277.

Hilsen Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til Julias helsesøster Grethe? Send dem inn her!

Lesbisk?
Hei jeg er en jente på 12 år som har et liiite "problem"
Jeg har likt gutter i alle år.. men nå har jeg lizzm på følesen at jeg liker en jente.. og vil kysse henne og sånt! men jeg liker fortsatt gutter..
KAN DU HJELPE MEG????!!
Hilsen en forvirra jente!!

Mange er usikre på sin egen legning i din alder
Heisann! Tja, hjelpe? Det vet jeg ikke helt om jeg kan, men jeg kan si hva jeg tenker om det du skriver. Siden du alltid har likt gutter er jeg rimelig sikker på at du ikke er lesbisk. Det du eventuelt kan være er biseksuell, altså at du liker både gutter og jenter. Om du virkelig er biseksuell må du selv finne ut av og det er det bare tiden som kan gi deg et helt klart svar på. Mange er usikre på sin egen seksualitet og hvilket kjønn de tiltrekkes av i din alder. Hengivenhet og beundring kan lett forveksles med forelskelse. Det at du liker en jente og gjerne vil kysse henne betyr ikke nødvendigvis at du er forekslet i henne. Jeg tror alle kan bli fasinert og betatt av personer av samme kjønn som dem selv uten at de utvikler de sterke følelsene som homoseksualitet eller biseksualitet fører med seg - forelskelse og ønske om å bli kjæreste med den utvalgte. Det du føler det føler du og det er helt greit. Det er grunn til forvirring men ikke fortvilelse. La tiden vise deg hvordan følelsene dine egentlig er.

Hilsen Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til Julias helsesøster Grethe? Send dem inn her!

Mor som er lesbisk
Moren min er lesbisk!!!! Jeg blir mobbet på skolen!! Hva skal jeg gjøre?

Du blir ikke mobbet på grunn av moren din ...
Hei! Vær stolt av at du har akkurat den mammaen du har og fortell det til de som har noe å mene om din mors legning! Be dem passe sine egne saker og la andre få være glad i hvem de vil. Vis dem at du er glad i moren din for den hun er!

Du blir ikke mobbet fordi moren din er lesbisk, du blir mobbet fordi noen på skolen din er fordomsfulle og smålige og tror de kan såre deg med dette. La dem forstå at du langt heller har en lesbisk mor enn en mobber!

Dersom de ikke gir seg bør du snakke med moren din om dette og ta det opp med skolen. Du kan også snakke med helsesøster på skolen som kanskje kan ta en samtale om dette i klassen din? Dere er i en alder hvor mange er usikre på seksualiteten sin og nysgjerrige på dette med legning og seksualitet. Det er lett å angripe det du selv frykter og da kan ord som "homo" bli brukt som skjellsord. Å få mer kunnskap om dette kan være med på å akseptere. Hilsen

Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til Julias helsesøster Grethe? Send dem inn her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen