helsesøster:

Må jeg fortelle noen at jeg har fått mensen?

Helsesøster svarer på spørsmål om mensen.

Publisert Oppdatert

Mensen hemmelig for alle !
Hei jeg fikk mensen for ganske lenge siden... Men eg har ikke sagt det til noen fikk det kanskje i februar eller noe rundt der. JEg har ikke sagt det til noen og hver gang eg har det tar eg bind fra store søster eller tamponger fra mamma.
Hva skal eg gjøre til vi skal på ferie ?

Mye bedre når det ikke er en hemmelighet!
Hei! Det letteste er jo å si fra om at du også har mensen nå. Det er alltid godt å møte forståelsen og få hjelp til å løse små praktiske problemer. Jeg synes du bare skal si det som det er - at du også har fått mensen. Alternativt kan du sende en melding til moren din og si det på den måten. Om du ikke vil si det rett ut så kan du f.eks be henne huske å kjøpe bind og tamponger... Da er det opp til henne å reagere på den meldingen. Når det først er sagt vil du snart oppdage at det er mye bedre når det ikke lengre er en hemmelighet.
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du også spørsmål til helseøster Grethe? Send det inn her!


Tegn på mensen??? Sykt ømme bryst på morgen, kvalme og mye plaget med utflod og svette!!

I dag på morgenen våknet jeg med skikkelig ømme bryst. Har aldri hatt så vondt før uten å være nær de . Dessuten ut på dagen fikk jeg skikkelig vondt i magen. Jeg er 14 og har ikke mensen men tror jeg får det snart! Tror du? Jeg føler det er alt for tidlig og jeg er redd det skal bli spredt rundt til veldig mange. Vil bare fortelle det til de nærmeste!!!!! Jeg våknet en dag når jeg var 11 og fikk for første gang ømme bryst med masse klumper inni. Er det uvanlig/ normalt som 11 åring???

Ikke spesielt tidlig
Hei! Ømme bryst og økt, endret utflod kan være tegn på at mensen kommer i løpet av noen dager. Kvalme, magesmerter og svette er ikke like vanlige symptomer men kan være det. Dersom du ikke har fått mensen nå og fortsatt føler deg dårlig så bør du snakke med foreldrene dine om det og bestille time hos fastlegen.

Det er ikke spesielt tidlig å få mensen når du eer 14 da de fleste får den i 12-14 års alderen. Likevel forstår jeg at du føler deg slik - når er man vel helt klar til de små og store forandringene i livet? Du trenger ikke fortelle om det til andre enn de du selv vil. Dette er jo en privatsak og ikke noe du trenger offentliggjøre.

At brystene begynner utvikle seg når du er 11 er heller ikke spesielt tidlig men helt normalt.
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du også spørsmål til helseøster Grethe? Send det inn her!


Please, svar meg. Er veeeldig flau over det!!
Hei! Jeg har fått mensen og en vennine av meg har fått det! Hun har sagt det til alle jentene, og jeg har kun sagt det til familien min!! Hva synes du jeg bør gjøre?? Bør jeg si det eller kan jeg holde det hemmelig?? Litt dumt også da, ettersom jeg skal på leirskole 20 august og da tror jeg at jeg får det..
PS: Jeg har hatt det et år snart og hun fikk det 1 desember!! HJELP!!

Hva vil du da?
Hei! Du kan holde det hemmelig dersom du vil. Det går fint det. Alternativet er at du tar tingene som de kommer - forteller dersom det er naturlig å gjøre det og tie når det er naturlig. Det er jo ingen sensasjon samtidig som du har rett til å ha et privatliv:)
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du også spørsmål til helseøster Grethe? Send det inn her!


Uvanlig med mens når du er 10?
Hei, jeg er en jente på 10 (snart 11) og lurer på om det er vanlig å få mensen når du bare er 10 år? Jeg er superflau over det! For alle de andre jente i klassen har ikke det, men bare meg! Hjelp meg!!!!

Tidlig men ikke unormal
Heisann! Det er ikke så veldig vanlig men det er heller ikke unormalt. Du er altså litt tidligere enn de fleste, men normal! I løpet av året som kommer vil nok en eller to av jentene også få mensen så føles det ikke så flaut lengre. en må være først og en blir sist - begge deler kan være vanskelig. Heldigvis er dette noe som varer bare en liten stund.
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du også spørsmål til helseøster Grethe? Send det inn her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen