musikk:

Lyst til å starte band?

Har du lyst til å starte et band? Her får du noen tips og råd på veien!

Publisert Oppdatert

Har du lyst til å starte et band? Her får du noen tips og råd på veien!

Finne bandmedlemmer
Det viktigste i et band er selvsagt medlemmene, ingen medlemmer- ikke noe band! Det som er viktig når du skal finne medlemmer er at det er folk som går godt overens. Lag gjerne et band med vennene dine, eller du kan gå på leting andre steder. Spiller du for eksempel i korps, da kan du jo spørre noen av dem du synes er flinke som du har lyst til å være i band med. Har du kanskje en venn som spiller gitar, piano eller et annet instrument? Eller kanskje en som er flink til å synge, spør om han eller hun har lyst til å være med!

Inkluder alle
Hvis du starter et band med vennene dine er det veldig viktig at du inkluderer alle. Det er ikke alle som har lyst til å spille i bandet, men det er mange andre oppgaver. Det er greit å ha en som kan administrere og passe på så ting blir gjort riktig. Som for eksempel å sende ut melding om at det er bandøving! Hvis dere skal ha konsert er det kult med kostymer, kanskje en av vennene dine kan stå for kostymer?

Bandnavn
Et band må ha et navn, sett dere ned sammen og kom med forskjellige forslag til navn dere kunne tenke dere. Skriv ned alle forslagene, og stem over navnene til slutt. Det er rettferdig og da blir alle fornøyde!

Logo
Når dere har bestemt dere for navn på bandet trenger dere en logo. Kanskje en i bandet er flink til å tegne, eller klarer å lage noe kult på dataen? Hvis ingen i bandet vil lage logo kan du spørre en annen venn om hjelp. Man kjenner alltid en som er kreativ og flink med sånt!

Øvingstider
For å bli gode er det viktig å øve, da kan det være lurt å ha faste øvingstider! Det er viktig at man har valgt en dag som passer for alle i bandet. De fleste har kanskje andre fritidsaktiviteter ved siden av, pass på så bandøvingen ikke krasjer med noe av det!

Øvingslokale
For å øve må man ha et sted å være, å finne ut hvor kan være ganske vanskelig. Hvis dere har et musikkrom på skolen går det an å spørre om dere får lov å øve der etter skolen. Eller kanskje noen i bandet har en garasje dere kan få lov til å bruke til øving? Det er mange muligheter! Hvis dere øver hjemme hos noen er det viktig å passe på så dere ikke bråker og er i veien for foreldrene til den dere øver hos!

Ambisjoner
Har dere et mål for bandet? Kanskje er målet å spille på skoleavslutningen før jul eller sommer? Eller ønsker dere bare å øve å ha det morsomt? Dette er noe dere selv avgjør, hva slags mål dere har for bandet er det bare dere som trenger å bry dere om. Det er viktig at dere ikke setter for høye mål dere ikke klarer, da kan dere få en skikkelig skuffelse som ikke er noe hyggelig. Å sette seg et mål om å spille på skoleavslutningen er et fint mål, som dere helt sikkert klarer!

Det skal være gøy!
Det er viktig at dere har det morsomt. Pass på så dere ikke prøver for hardt å klare noe, bandøving skal i hovedsak være gøy! Hvis dere blir for seriøse, og prøver for hardt er det ikke morsomt lenger. Ingen store band har kommet langt uten å ha det gøy når de øver!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning