Litteratur

Liker du SKAM?

... Da kommer du til å elske denne boken!

Publisert Oppdatert

Hun startet ikke å skrive profesjonelt før hun var 30 år. Nå gjør hun internasjonal suksess med sin første bok "Simon og homo sapiens-agendaen" og er allerede i gang med to nye bøker.
Vi snakker selvfølgelig om Becky Albertalli!

"Simon og homo sapiens-agendaen" blir omtalt som årets fineste kjærlighetshistorie og handler om 16 år gamle Simons sin jakt på identitet og legning.
Ja, vi tenker også automatisk på Isak i SKAM sesong tre!

Vi var så heldig å få møte Becky da hun var på besøk i Norge for å fortelle om boken sin.

Gratulerer så mye med bok og internasjonal suksess!
- Tusen takk, det er utrolig stas å få være her!

Det er nok mange som lurer på om boken er basert på en ekte historie eller ikke. Er det virkelig?
- Fortellingen er ikke ekte, men mye av det Simon gjør og sier er inspirert av meg selv som tenåring.

Hvorfor er Simon sin historie så viktig i dagens samfunn?
- Det er så mange grupper som er undereksponert i litteratur, så jeg syns det er viktig å være med på å bidra til at flere hovedpersoner i bøker er homofile.

På hvilken måte er Simon et forbilde for unge mennesker?
- På noen områder håper jeg at han ikke er det, he he. Men han er absolutt veldig åpenhjertet og ærlig med seg selv. Det er noe jeg også jobber for å bli enda. Også er han ekstremt glad i Oreo-kjeks - det er grunn nok til å være en rollemodell!

Simon er jo 16 år gammel. Hvis du kunne snakke med 16 år gamle Becky, hva ville du sagt?
- Da jeg var 16 handlet hele livet mitt om å forelske seg og få bekreftelse fra andre. Jeg var alltid "den chubby jenta" og følte aldri at noen likte meg tilbake. Men nå tror jeg hun hadde blitt ganske overrasket over hvor mye hun har fått til!

Hva er ditt beste råd til tenåringer som har lyst til å bli forfatter?
- Den beste måten jeg har lært meg på å utvikle gode karakterer og skrive dialoger mellom personer er ved å skrive fanfiction. Les alt du kan komme over - spesielt i den sjangeren du liker å skrive selv.

Hvor er du og hvordan ser du ut når du skriver?
- 100% pysjamas i senga med PCen på fanget!

Hvordan takler du skrivesperre?
- Det skumleste jeg vet er å sette seg ned ved PCen og kikke på en blank side. Da kan det hende at jeg får sperre. Det som hjelper for meg er å forstå at det kommer til å bli dårlige skrivedager, og for å overkomme det går jeg tilbake til noe jeg skrev dagen før eller for lenge siden.

Får du ikke nok av Becky sine bøker? Husk at bok nummer to er allerede ferdig og kommer sommeren 2017, og bok nummer tre er ute i 2018 - woho!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning