jul:

Lag en morsom adventskalender

Klikk her for å finne ut hvordan du kan lage en morsom julekalender til noen du er glad i!

Publisert Oppdatert

Nå er det tid for adventskalendere, og vi er vel mest vant med å få dem! Men kanskje det er på tide å lage en julekalender til noen du er glad i?

Hvem kan du gi den til?
Adventskalendere er hyggelige å gi til andre, uansett hvem den er til! Du kan gi en til noen som fortjener det lille ekstra, kjæresten, bestevenninnen eller kanskje mamma, pappa eller søsknene? Det er utrolig mange man kan gi en adventskalender til!

Bestevenninna:
Bestevenninner blir ikke alltid satt så stor pris på som de burde. Og bestevenninner fortjener alltid å vite at de blir satt pris på! En adventskalender er helt perfekt for å vise at du er glad i bestevenninnen din!

Kjæresten:
Hvis du har kjæreste kan det hende han fortjener en adventskalender fra deg! Du trenger ikke å gi han masse store greier, men det er en koselig måte å vise at du er glad i han!

Foreldrene dine:
Foreldrene din har helt sikkert ordna med julekalendere til deg hvert eneste år siden du var liten. Kanskje det er på tide at de får noe tilbake? De kan jo få annenhver gave!

Søster eller bror:
Det er helt vanlig å krangle mye med søsknene sine, men for å vise at du faktisk bryr deg om dem kan du lage en hyggelig adventskalender!

Hva skal du ha i kalenderen?
Det finnes utrolig mange morsomme ting man kan ha i en julekalender. Det trenger heller ikke vært for dyrt! Du kan også lage ting selv!

Godteri
Dette virker kanskje kjedelig, men man er jo ikke nødt til å fylle hele kalenderen med godteri. Det gjør ingenting om det er en karamell, en liten sjokolade eller en pastilleske en gang i blant. Adventskalenderen skal vare i 24 dager, så det er nok av plass til alt du vil ha i den!

Noe hjemmelaget
Det finnes mange forskjellige ting du kan lage helt selv! Til bestevenninnen kan man lage et par øredobber, vennskapsarmbånd, et fint kort der du skriver noen hyggelige setninger eller kanskje du kan male et bilde til henne? Siden dette er en adventskalender kan du også lage julepynt!

Alternativ julekalender
Man må ikke kjøpe noe til kalenderen. Man kan lage en alternativ julekalender, for eksempel der man pakker inn lapper der det står et kompliment. Da gir du noen en ekstra glede i adventstiden! Du kan også ha lapper der det står forskjellige tjenester du skal gjøre, som for eksempel å rydde ut av oppvaskmaskinen eller bære sekken til venninnen din til skolen hver dag i en uke. En annen variant er at du sender en hyggelig sms hver dag til den du har valgt å gi julekalenderen til! Her kan du finne på mye annet kreativt selv også!


Hver søndag

Hvis man ønsker å gi litt større gaver kan man gi gave bare på søndager. Her kan du slå til med litt større gaver, som kremer, såper, en t-skjorte og så videre! Du må finne ut selv hva personen du gir gavene til liker best!

Skal du lage adventskalender til noen i år?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning