Intervju med Jesper Jenset

-Konkurranseinstinktet mitt kan ta litt overhånd, men det må hun bare tåle!

Jesper Jenset forteller hvordan det hadde vært å være kjæresten hans.

Publisert Oppdatert

Jesper Jenset ga nylig ut låta "High" (som siden har vært stuck på hjernen vår!), og i den anledning tok han en tur innom oss i Juliabladet for å fortelle mer om låta.

Han forteller blant annet at sangen handler om frustrasjonen som oppstår når du liker en jente veldig godt, men ikke helt klarer å vise det på en ordentlig måte.

- Det er liksom litt sånn "du er steinfin, men jeg får det bare ikke til…". Jeg syns det er et kult budskap som ikke er for «fløtepus»-aktig. Det er bra at historien ikke blir for klisjé, forteller kjekkasen.

"High" er snart på topp 50-listen på Spotify. Hva tenker du om det?
- Det hadde vært skikkelig kult hvis den poppet opp på topplista i morgen. Det er ikke lenge igjen nå!

Hjelp Jesper med å nå topp 50 ved å høre på den nye, kule låta et par ganger mens du leser deg gjennom resten av intervjuet.
</p> <p> <strong>Hvordan er det å bli omtalt som Norges svar på Justin Bieber?</strong> <br/>- Det er sykt kult! Han er jo superflink, så det syns jeg er veldig artig.</p> <p> <strong>Jeg får også litt Zayn-vibber av å høre på låta, gjør ikke du?</strong> <br/>- Jo, og det er nok fordi den absolutt er inspirert av Zayn sin nye sound.</p> <p> <strong>Det er jo en ganske ny stil for deg også?<br/> </strong>- Det er det! Jeg tror ikke at det var helt bevisst at vi skulle ende opp i denne retningen, men vi hørte «Pillowtalk» for første gang mens vi var i studio og skrev sangen. Da husker jeg vi tenkte "steike, for en kul sound", og så lot vi oss nok inspirere litt. Etter å ha vært «gitar-gutten» en stund, så tenker jeg at det er sunt å gjøre noe nytt og spennende. Jeg ville at det skulle være litt kulere og røffere, og jeg føler at vi har fått til det.</p> <p> <strong>Har du noen spesielle i tankene når du synger låten?</strong> <br/>- Jeg har nok ikke det altså. Under låtskrivingen hentet jeg inspirasjon fra ulike opplevelser og erfaringer. Alt fra kompisene mine sine forhold, til festivalflørter.</p> <p> <strong>Så du er fortsatt helt singel?</strong> <br/>- Jepp!</p> <p> <strong>Hvordan tror du det hadde det vært å være kjæresten din?<br/> </strong>- Jeg håper jo at det hadde vært bra. Det hadde blitt litt reising, så hun måtte ha taklet litt avstand. Men jeg tror jeg er veldig snill og behandler jenter bra. Jeg har mye energi så de må takle at jeg vil finne på ting hele tiden, samtidig som jeg trenger utfordringer og har et stort konkurranseinstinkt. Alt skal liksom være en konkurranse uansett hva det er og jeg kan bli veldig sta, men det må hun tåle.</p> <p> <strong>Du er jo den mannlig solo-tenåringsartisten i Norge med flest følgere på Instagram. Er dette noe du har gått inn for å oppnå?<br/> </strong>- Er jeg det?! Det er utrolig kult å høre! Det skjønner jeg ikke helt for jeg føler ikke at jeg har vært så veldig flink. Det er mange jeg syns er flinkere på Instagram enn meg selv, men det er jo utrolig kult!</p> <p> <strong>Tror du "High" kommer til å toppe "Superhero"?<br/> </strong>- Jeg hadde aldri gitt ut låta hvis jeg ikke hadde hatt troa på det. Jeg trodde det med "Never Coming Back" også, og det er viktig å ha troa uansett, hvis ikke så blir ting fort litt halvveis. Så lenge man smører seg med tålmodighet og det sprer seg så tror jeg dette er en sterk nok låt til det.</p> <p>Når vi først er inne på det... La oss ta en liten #tb til nettopp dette:<br/> <iframe height="315" src="https://www.youtube.com/embed/feEPUSQOs30" width="560"/> </p> </div>

Du er jo russ i år. Skal du være skikkelig russ?
- Ja, jeg er vel skikkelig russ. Jeg går jo med russebukse på skolen, liksom, og jeg syns det er en god ting å feire 13 års skolegang - så lenge man er litt fornuftig også. I Molde er det ikke en tradisjon med russebuss, men vi har en russebil og heter The Hound Dogs.

Hørte jeg en Elvis-preferanse der?
- Ja, vi er faktisk inspirert av Elvis. Han er til og med frontfiguren vår!

Hva er planen etter videregående?
- Jeg skal bruke sommeren på å flytte tilbake til Oslo og fra høsten av skal jeg fokusere fullt på musikken, men jeg har også lyst til å ta på meg jobb som lærerassistent ved siden av. 
Jeg har snakket med mange voksne som sier at de angrer på at de stresset og ikke gjorde mer av det de hadde lyst til da de var yngre, så da tenker jeg at jeg kanskje burde blir ferdig med det jeg har lyst til først. Det går enten bra, eller så går det dårlig, men da har jeg i alle fall gjort det.

Har du noe du vil si til dine fans til slutt?
- Jeg syns det er veldig kjekt at dere har hørt så mye på "High" og jeg setter utrolig stor pris på alle tilbakemeldingene jeg har fått. Håper dere fortsetter å høre på musikken og komme bort til meg for å møte meg og ta bilder - det syns jeg er veldig hyggelig!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning