kyss:

Klar for et sommerfuglkyss eller et Spiderman-kyss?

Få oversikten over mange forskjellige kyssemåter i Julias kysseleksikon!

Publisert Oppdatert

Det finnes mange forskjellige måter å kysse på! Her er en liten oversikt, og kanskje noe å teste ut neste gang du skal kysse noen?

Fiskekyss
Et fiskekyss er rett og slett ganske vått, men morsomt også. Begges munner er åpne, og dere beveger leppene som om dere spiser litt av hverandre - litt som når en akvariefisk åpner og lukker munnen. Blubb, blubb!

Tantekyss
Det aller minst romantiske kysset som finnes er tantekysset, som bare er et lite kyss på kinnet med sammenpressede lepper.

Sommerfuglkyss
Sommerfuglkysset er ikke et ordentlig kyss, men det er morsomt og fint likevel. Beveg øyevippene dine raskt opp og ned, mens du holder dem tett inntil kinnet hans. Det føles litt som en sommerfugl - derav navnet!

Eskimokyss
Eskimokyss, eller nissekyss, er et kyss uten munn og lepper. I stedet gnir dere nesetippene deres mot hverandre, noe som kan være vel så fint!

Spiderman-kyss
Har du sett Spiderman-filmene, vet du hva vi snakker om! I en scene henger Spiderman opp-ned mens han kysser Mary-Jane som står rett. Prøv det med kjæresten din! En av dere snur dere rundt, så din underleppe treffer hans overleppe og omvendt. Det kan føles litt rart, men det er et ekte Spiderman-kyss!

Brusekyss
Ta en slurk av yndlingsbrusen din rett før du kysser ham - så smaker det friskt og søtt og bobler litt.

Tungekyss
Tungekyss, «french kiss» eller klining - kjært barn har mange navn. Men hva går det ut på? Et tungekyss er et kyss hvor man bruker tunga i tillegg til leppene. Når dere har begynt å kysse, og leppene er litt åpne, er neste skritt at en av dere sniker tunga inn i den andres munn. Det skal gjøre forsiktig, og ikke la tunga di bli helt slapp der inne - beveg den i stedet rundt hans, lek med å skyve den frem og tilbake, og så videre. Prøv dere fram!

Iskyss
Bit av litt av isen din (eller bruk en isbit) og la den smelte litt i munnen. Så kysser du ham. Supergodt om sommeren, kanskje litt kaldt om vinteren!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen