Mat:

Kakao-kos!

Kakao hører påsken til. Her får du oppskrift og tips til variasjoner.

Publisert Oppdatert

Mmmmmm! Kakao etter en skitur eller i solveggene på hytta!

Vi har lånt denne oppskrften fra tine.no, og lagt til våre egne små tips på slutten til hvordan du kan gi kakaoen din en ekstra piff!

Oppskrift til én kopp kakao:
2 ts kakaopulver
2 ts sukker
2 dl melk

Ha kakaopulver og sukker i en kjele, sammen med litt av melken. Rør godt med en visp mens du varmer opp kakaoen på middels varme. Spe på med resten av melken etter hvert. Og så har du en deilig kopp kakao!

På de neste sidene får du tips til ekstra smak og pynt.

Marshmallows
Putt et par marshmallows oppi kakao-koppen din til slutt. Dytt de ned i kakaoen, slik at de blir varme, gode og myke. De flyter opp på toppen av selg selv. Det ser fint ut, og smaker kjempegodt! Man får også kjøpt bittesmå marshmallows i en del matbutikker. Da kan du drysse i en liten neve med godsakene!

Krem og strø
Har du en kartong med kremfløte kan du vispe litt krem slik det står beskrevet på den. Ellers får man også kjøpt ferdig krem på "sprayflaske" som gjør seg fint som pynt på kakaoen din. Strø øver litt skjokoladepulver eller kakestrø på toppen. Nammenam og fint å se på!

Chili
Er du glad i litt sterk mat? Da kan du slippe et par tørkede chilier oppi kakaoen din mens du varmer den opp. Den sterke chilismaken vil gjøre kakaoen din både søt og litt spicy på en gang. Sil kakaoen før du heller den i koppen, slik at du ikke får med de tørkede chiliene. Varmt og hot på én gang!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning