skole:

Julias 7 beste leksetips

Høsten er her, og skolen er i gang for fullt. Her er Julias beste tips for gode lekserutiner!

Publisert Oppdatert

1. Gjør så mye som mulig på skolen

Får dere iblant litt tid til å gjøre lekser på skolen? Utnytt den! Ikke gå i fella og tenk at det er deilig med fri og ikke gjøre noenting. Tenk heller at all tid på skolen bør utnyttes og gjør det du skal. Jo mer du får gjort på skolen, jo mer fri har du når du kommer hjem!

2. Be om hjelp til det du lurer på

Noe annet du bør utnytte når du er på skolen, er å få hjelp fra lærerne. Ikke vær redd for å spørre når det er noe du ikke skjønner. Det er ikke flaut! Det er bedre å spørre om hjelp enn å risikere å sitte på en prøve og ikke skjønne noe som helst av oppgaveteksten. Så spør! Lærerne kan mest sannsynlig hjelpe deg bedre på skolen enn det foreldrene dine kan hjemme.

3. Få det gjort

Er du en av dem som liker å komme hjem fra skolen, slenge fra deg skolesekken og sette deg foran TVen eller datamaskinen? Da er du langt fra alene. Men ettermiddagen forsvinner fort! Det er mye lurere å få leksene gjort med én gang du kommer hjem, så slipper du å måtte si nei hvis en venninne plutselig ringer og vil finne på noe, eller å bli sittende oppe lenge etter leggetid.

4. Finn et egnet sted

Midt i senga er ikke et egnet sted å gjøre lekser. Ikke på gulvet foran TVen, heller. Finn et sted hvor du sitter ordentlig inntil et bord, med god plass til alle bøkene dine, og hvor du greier å fokusere og konsentrere seg. Da slipper du å bruke unødvendig lang tid på å bli ferdig, og du vil få mye bedre resultater.

5. Skru av alle forstyrrelser

Det er utrolig lett å bli forstyrret og distrahert når man skal gjøre noe man kanskje egentlig ikke har så veldig lyst til. Så sørg for at ingenting kan forstyrre deg mens du jobber. Skru av lyden på mobilen, ikke gå inn på internett, og lukk igjen døra bak deg hvis du kan. Mange jobber best når det er helt musestille, mens andre liker å høre på musikk i bakgrunnen. Finn ut hva som funker best for deg når du skal konsentrere deg!

6. Ligg et hakk foran

Får dere utdelt ukeplaner på skolen din, er det ingenting som er deiligere enn å få unna leksene for flere dager fremover når du først er i en god jobbemodus. Jo mer du får gjort når du kan, jo mer tid frigjøres til å gjøre andre morsomme ting resten av uka. Utnytt tiden når du allerede er i gang, og se om du kan gjøre litt ekstra. (Og tenk så imponert læreren din blir!)

7. Belønning etterpå!

Dette er kanskje det aller beste tipset for å få opp leksemotivasjonen. Finn en passende belønning til leksene du gruer deg til. For eksempel: «Hvis jeg jobber med matteleksene i én time nå, får jeg lov til å se på den serien etterpå». Eller «Hvis jeg jobber bra i en halvtime nå, kan jeg ta en pause og henge på Facebook etterpå». Og så videre. Du får unna leksene dine, og så føles det veldig bra etterpå! En mye bedre følelse enn å bare dytte dem foran deg fordi du «skal bare se litt på tv først» eller «skal bare henge bittelitt på Facebook først». Da er det veldig fort gjort å bare bli sittende.

Hva er ditt beste leksetips?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen