mote:

Julia sier nei til ekte pels.

Pels er kult det - dersom den ikke er ekte. Nei til ekte pels, og ja til fuskepels!

Publisert Oppdatert

Nå er det snart vinter, og da kommer pelsjakkene og pelskåpene ut av skapene. Folk drar på seg jakker med pelskrager, pynter seg med pelsluer, varmer hendene i vanter med pelsbord og gjemmer ansiktet bak skjerf med pelsdetaljer. Det er mye pels i motebildet i år.

I Julia sier vi nei til pels
Vi vet nemlig at pelsdyr, som mink og rev, som blir avlet frem for å brukes til klær, puter og pynt lider. De lever et kort og vondt liv i bittesmå nettingbur på pelsfarmer. Dette er dyr som egentlig skal løpe fritt rundt i naturen. 800 000 rev og mink drepes hvert år bare i Norge, for at mennesker skal pynte seg med pels. Og det synes ikke vi i Julia noe om!

Disse to fine vestene er fra årets høstmote, og er laget av ull, Akryl og Polyester. Ingen pels her altså. :) Vestene er fra Vero Moda og Gina Tricot.

Pels er unødvendig
Det er et luksusprodukt vi ikke trenger. Det finnes masse fin fuskepels å få kjøpt. Den er like myk, like fin og billigere enn ekte pels, og så kommer den ikke fra dyr som har hatt det vondt. Nei til ekte pels og ja til fuskepels.

Les mer på Dyredetektivene.no: http://www.dyredetektivene.no/

Hva synes du om pels?

Kilde: Dyrevernalliansen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning