JUL:

Juleklassikere

Hva er vel jula uten juleklassikerne? Vi forteller deg hvilke du må få med deg!

Publisert Oppdatert

Hva er vel jula uten juleklassikerne? Det er mange å velge mellom, og alle er minst like koselige! Vi forteller deg hvilke du må få med deg!

Tre nøtter til Askepott
Det blir jo ikke jul uten denne filmen! Tre nøtter til Askepott vises på NRK1 etter Julemorgen på julaften hvert år. Filmen handler om Askepott, hun jobber som tjener for stemoren og stesøsteren sin. Hun får tre magiske nøtter av en annen som jobber på gården. Disse tre nøttene gir henne spesielle kostymer, som gjør at hun kan gjøre flere spesielle ting. Som for eksempel å være jeger og narre prinsen. Dette er et ekte eventyr, som man absolutt må få med seg på julaften!

Reisen til julestjernen

Denne filmen blir vist på NRK1 på julaften. Den har blitt vist hver eneste jul i veldig mange år, og er absolutt en juleklassiker. Filmen handler om prinsesse Gulltopp, som så gjerne vil ha den ekte julestjernen i toppen av juletreet. Den onde greven på slottet lurer henne til å gå ut å finne den alene i mørket. Det blir full sorg på slottet da hun plutselig er borte og ikke gir lyd fra seg igjen. En gjeng skuespillere finner henne i skogen, de vet ikke at hun er prinsessen og tar henne med seg på sin reise. På reisen møter hun både en gammel kone og ekte nisser.

Mickey’s once upon a christmas
Dette er en serie av juletegnefilmer. Vi møter flere forskjellige Disney karakterer, som Snipp og Snapp, Mikke Mus, Ole Dole og Doffen og Donald Duck! Vi får se hvordan Disneyfigurene feirer jul, noen historier er litt triste og andre er morsomme og hyggelige!

Snekker Andersen

Julaften funker ikke helt uten Julemorgen, og på Julemorgen blir eventyret om Snekker Andersen og Julenissen fortalt på julaften. Dette er et av de hyggeligste julefortellingene som finnes! Historien handler om Snekker Andersen som skal kle seg ut som julenisse for barna sine. På vei ut til boden sklir han forsvinner ned en bakke. Der krasjer han i den ekte julenissen og de to bestemmer seg for å bytte om å dra til hverandres familier!

Hjemme alene
Det blir ikke jul uten noen Hjemme alene filmer. Disse filmene blir vist på TV3 i juletider. Filmene handler om Kevin som blir glemt igjen hjemme når den store familien hans reiser på juleferie. Skurkene i byen prøver hele tiden å rane huset hans, men Kevin er smart og lager mange geniale feller!

Love Actually

Dette er en utrolig hyggelig julefilm som alltid blir vist på tv i jula. Det er en ekte kjærlighetsfilm, der vi møter mange forskjellige mennesker. Alle karakterene vi møter er på en eller annen måte knyttet sammen, gjennom jobb eller skole osv. Alle sammen opplever noe vanskelig i kjærligheten, men på en måte bringer julen dem sammen igjen!

Hvilke juleklassikere MÅ du se hver jul?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning