dyr:

Julegodt til kjæledyrene

Vil du gi kjæledyret ditt noe ekstra godt til jul, men ikke vet hva? Her får du svaret!

Publisert Oppdatert

Ofte tenker man mest på den gode julematen man selv skal spise i jula. Men hva med kjæledyrene? De fortjener jo noe ekstra godt i jula de også. Her får du noen tips til hva du kan gi til kjæledyret ditt!

HUNDEN

Hundekake
Denne kan være litt vanskelig å lage, men hundene elsker den! Dessuten trenger den ikke å se kjempefin ut, hunder er jo ikke kjent for å spise pent…

Dette trenger du:
- Hundegodteri du vet at hunden din liker. For eksempel Pedigree Markies. Dette er store hundekjeks, det er lyse kjeksrør med mørkt fyll. Det finnes også mange andre forskjellige mindre hundekjeks, hundesjokolader osv.
- Leverpostei. Kjøp den vanlige fra Stabburet, den pleier å være en favoritt blant hunder.
- To brødskiver. Her kan det være lurt å velge en uten masse frø inni. Velg gjerne en helt vanlig kneip, dette har du sannsynligvis hjemme.

Slik gjør du det:
- Skjær brødskrivene runde, passe store i forhold til størrelsen på hunden din.
- Smør brødskrivene med leverpostei, og legg den ene på en tallerken.
- Legg litt forskjellig hundegodteri oppå brødskriva. Pass på så det ikke blir for mye godteri i midten, det er ikke bra med for mye. Kaken trenger ikke å være kjempehøy!
- Legg den siste smurte brødskriva oppå godteriet, med leverposteien ned. Til slutt mører du toppen av brødskriva med leverpostei!

Kjøttbein
Dette er en klassiker. Kjøp et stort kjøttbein i en dyrebutikk. Dette kan se kjedelig ut, men de fleste hunder elsker kjøttbein. Hvis du vil gjøre det litt ekstra fint kan du knyte et rødt silkebånd rundt det! Slike bånd får du tak i på forskjellige tekstilbutikker.

Tyggestikker
Man tenker ikke så ofte på at hunder også må rense tennene sine. Det er ingen hemmelighet at det ikke er en stor favoritt blant hunder å pusse tenner. Derfor kan man heller kjøpe tyggestikker. Disse finnes blant hundematen og hundegodteriet i matbutikker. Dette er hundegodteri, som er bra for tennene og renser de!

KATTEN

Ekstra god kattemat
Det er forskjellig fra person til person hva slags mat man gir katten sin. Men som regel er ikke maten så veldig variert. Noe hyggelig for katten i jula er å gi den en spesiell kattemat som den ikke pleier å få så ofte. Dette får man tak i på matbutikken blant den vanlige kattematen. Her er det masse forskjellig å velge mellom!

Sweet Hearts
Dette er en litt morsom type godteri for katter. De er formet som hjerter i forskjellige farger, og katter like de veldig godt! Kan være en idé så katten din koser seg litt ekstra i jula! Du kan få tak i det i forskjellige nettbutikker og i dyrebutikken. Sweet Hearts er fra merket Bogena.

HAMSTEREN

Frukt og bær
Hamstere er veldig glad i frukt og bær, og burde egentlig få det servert daglig, så lenge du ikke serverer det samme to dager på rad! For eksempel kan du gi den druer, jordbær, kiwi, melon eller pære. Pass på så mengden ikke er for stor. Sjekk ut på nettet hva slags mat den ikke burde få i seg, da det også er mange typer frukt og bær den ikke tåler! www.hamsterforening.no er en fin nettside for informasjon om hva slags frukt og grønt hamsteret ditt ikke tåler!

Grønnsaker
Hamstere er veldig glad i grønnsaker også, dette burde den også få hver dag, så lenge den ikke får det samme servert to dager på rad. Du kan for eksempel gi den agurk, brokkoli, gulrot, mais eller paprika! Pass på så mengden ikke er for stor. Sjekk ut på nettet hva slags mat den ikke burde få i seg, da det også er mange typer frukt og bær den ikke tåler! www.hamsterforening.no er en fin nettside for informasjon om hva slags frukt og grønt hamsteret ditt ikke tåler!

Godteristang
En favoritt blant hamstere er godteristenger. Disse inneholder ofte forskjellige typer frø med en god smak. Dette er godt for tennene til hamsteren og er perfekt nå i jula når man skal kose seg litt ekstra. Disse får man kjøpt både i matbutikker og på dyrebutikker!

Har du noen tips til julegodt man kan gi til kjæledyret sitt?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning