helsesøster:

– Jeg blir mobbet pga kjæresten min!

Helsesøster svarer på spørsmål om kjærlighet og kjærester.

Publisert Oppdatert

Erter meg for at jeg har kjærste! : (
Hei! Jeg er sammen med, ja, man kan si den mest populære gutten i klassen. Men venninnene mine erter meg og sier han er stygg og rar. Men han er kjempehyggelig og snill. Jeg har sagt at de skal slutte med det, men de bare fortsetter. En gang begynte jeg faktisk og gråte. Jeg ser til og med at han blir flau. Hjelp! :|

Heldigvis ikke de som skal være sammen med ham!
Hei! Det du kan si til venninnene dine er at det ikke betyr noe hva de synes om ham for det er jo ikke de som er sammen med ham! Du liker han og det er jo det som er det viktige. Si fra om at du ikke vil høre at de rakker ned på ham og at det ikke betyr noe for deg hva de måtte mene!
Mest sannsynlig så er de bare sjalu. Du er heldig som har en kjæreste som er så snill og god og som DU like så godt <3

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Hva skal jeg gjøre? Aldersforskjell
Hei! Jeg er en jente på 13 år. Jeg har nettopp begynt i 8. Klasse og er på stadiet mellom barn og ungdom. Jeg har begynt å følelser for en gutt i som er to år eldre en meg. (Født i 1998) Men jeg føler at han er så mye eldre enn meg og at han fortsatt ser på meg som et barn. Jeg kjenner han godt siden vi går vi teater sammen. Vi kan tulle sammen og ha det gøy, men jeg vet det bare er som venner. Jeg vet det ikke kan bli noe mer nå, pågrunn av alderen min og sånn.. Men ønsker å vite når jeg kommer til å bli mer ungdom. Når kommer jeg til å bli som de i tiende og niende klasse? Kommer han alltid til å se på meg som den ”lille” jenta for alltid? Jeg har ønsket så lenge nå at jeg kan være litt mer moden enn de fleste, men det virker liksom ikke som om jeg noen gang kommer til å bli det! Jeg begynner å få sterke følelser for denne gutten og det svir inne i hjerte av tanken på å ikke få han. Hva om jeg ikke rekker å bli gammel nok før han forsvinner fra teateret? Vær så snill å hjelp meg!
-Desperat jente

Slett ikke så stor forskjell
Heisann! 2 år er slett ikke mye og jeg tror nok ikke at han ser på deg som et barn. Jenter er ofte mer modne enn gutter i denne tiden og det er ikke uvanlig at jentene har kjærester som er et par år eldre enn seg. Dette er altså ikke håpløst! Ha tro på deg selv og den kontakten dere har. Våg å flørt litt forsiktig og vis at du både er ei flott jente og at du er interessert. Hold blikket hans litt lengre enn normalt(ikke overdriv), hold deg litt i nærheten og smil til ham - se om han ikke forstår hintet, jenta har blitt til ei ung jente!

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Sjalu venn! Sammen med gutten jeg liker!
Hei Julia! Elsker bladet deres. Men jeg har et lite problem, en vennine av meg har fått en kjæreste som jeg har likt hele livet! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre!? Jeg tørr ikke si det til henne. De har vært sammen i et halvt år nå. Jeg orker ikke mer! Jeg har virkelig følelser får denne gutten. Hjelp!

Ikke lurt å si noe
Hei! Jeg forstår godt at det er vanskelig å se på at venninnen din og gutten du liker så godt er kjærester. Likevel er det din sorg og jeg synes ikke du skal si noe til venninnen din. Hun og han er kjærester og av og til må man bare godta at det ikke ble deg som fikk prinsen - denne gangen. Man skal ha respekt for andres forhold og ikke blande seg inn eller gjøre det vanskelig for dem. Når det er for vondt å se på at de er sammen kan det kanskje være lurt å være sammen med andre venner og unngå kjæresteparet. Dette er for å skåne deg selv og prøve tenke på andre ting. Finn gjerne noen andre å snakke om dette med, f.eks. foreldre eller en venninne som ikke sladrer videre. Det er godt å lufte følelsene! Skriv også gjerne ned tankene dine.
Trøst deg med at de er unge. Du har likt gutten så lenge og en dag tar nok forholdet deres slutt. Kanskje er det du som vinner ham til slutt? Noen ganger er det ikke så dumt å vente litt, ha tålmodighet og tenke at: ”min tid kommer nok”!

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Jenta mi!
Hei! Jeg er en gutt som nettopp har fått mitt første kyss. Men ho jeg er sammen med har mange kviser! Alle kaller henne stygg, kviseansikt osv. Hva skal jeg gjøre for at hun skal få det fint? Pluss alle mobber meg siden jeg har kysset en jente med mange kviser ?
Hjelp oss!

Så heldig du er som har ei jente du er så glad i:)
Heisann! Kjære deg! Ikke bry deg om hva andre mener og stå for det du selv mener og føler. Du liker henne og det er det som er det viktige. Om noen mobber henne for kviser så kan du be dem tenke seg litt om - det kan snart være dem som har ansiktet fullt av vonde kviser, da det er mange som plages med dette i puberteten.
Du liker henne uansett. stå for det!

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Vennene mine sier han er for liten...
Hei!! Jeg er ei jente på 13 som er sammen med en som er 2 år yngre enn meg. Jeg synes han er kjempe søt og snill men vennene mine kommer alltid bort og spør: ”Når skal du slå opp med han????” Og ”Han er altfor liten for deg, finn deg er ordentlig gutt!” Men jeg bare ser ned eller prater om noe annet. På kveldene tenker jeg på om jeg skal slå opp for at de skal slutte å mase om det... Hva skal jeg gjøre???:(

Heldigvis ikke vennene dine som skal like ham!
Hei! Du skal si fra til vennen dine at du du liker ham og at du ikke tenker slå opp bare fordi de synes det. Dersom de snakker negativt om ham så skal du stå opp for ham og si at du faktisk har en ordentlig gutt, den mest ordentlige gutten du kan tenke deg! Stå opp for deg selv og kjæresten din som du jo liker kjempe godt! Du er heldig som har en søt og snill kjæreste.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her! 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning