helsesøster:

Hvorfor liker han meg ikke?

Helsesøster svarer på gutteproblemer.

Publisert Oppdatert

Han bryr seg ikke
hei julia! jeg har vært sammen med en gutt i 2 månder nå, vi har det veldig fint sammen men det føles som om han ikke liker meg. Han kommentere bilder på facebook av andre jenter sånn som ”damn girl” fina” osv.. Det gjør meg veldig lei å trist. Han sier aldri til meg at jeg er fin å han sier aldri at han er glad i meg. jeg elsker han veldig mye, men jeg er bare utrolig lei av at han ikke bryr seg om meg! jeg trenger virkelig hjelp til hva jeg kan gjøre.

Hva skal man finne seg i?
Kjære deg!
Dette må være sårende og du skal stille deg selv spørsmålet hva du skal finne deg i i et forhold. Jeg ville nok ikke syntes det var ok at han sendte slike kommentarer til andre og særlig når han ikke gjør det samme til deg!
Hvordan kan dere ha det fint sammen når det føles som om han ikke liker deg? Det må jo ligge under hele tiden? Snakk med ham om dette! Fortell ham hva du føler og spør ham hvorfor det er slik når dere tross alt er kjærester.
Han er kjæresten din og da kan du være ganske trygg på at han tross alt har likt deg bedre enn de andre jentene, men en kjæreste trenger stadig bekreftelse på slikt for å være trygg!
Slik det nå er har du det ganske vondt i forholdet. Du er usikker og føler deg slett ikke verdsatt. Du fortjener bli verdsatt og du skal altså spørre deg selv om du vil ha det slik. Når du føler deg mer ulykkelig i et forhold enn du føler deg lykkelig må du gjøre noe. Ved å snakke med ham om dette gjør du noe for å få det bedre og kanskje få ham til å forstå at han må behandle kjæresten sin godt! Om du ikke kommer noe videre får du vurdere om dette er gutten du vil ha som kjæreste eller om han er bedre egnet som venn...

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Liker ham men han er slem!
hei jeg er en jente på 11 år som digger Julia.
jeg har et problem. Jeg liker en gutt i klassen drit mye. vi har vert sammen før, men han slo opp for 1 år siden. Han er slem og sier stygge ting til meg hele tiden. Men noen ganger føler jeg at han bare hater meg litt. Hjelp meg hver så snill. Og si hva jeg må gjøre, i neste blad. Hilsen en jente som er såra.

Begynne med å vise at du ikke finner deg i hva som helst.
Hei du! Jeg må nesten spørre deg hva du liker med en gutt som er slem og sier stygge ting til deg??? Det jeg synes du må gjøre er at du spør deg selv hva du liker ved ham, om du synes det er ok at noen oppfører seg slik med deg og om forelskelse handler om utseende og popularitet fremfor personlighet og en helhet. For meg ville oppførselen hans dratt ned utseendet til å være helt uten betydning.
Jeg synes du skal begynne med å si til ham at du ikke finner deg i å bli snakket stygt til. Sett en stopper for den dårlige oppførselen hans og se om han kan ta seg sammen og bli en trivelig gutt. Noen ganger behandler folk deg dårlig fordi du lar dem gjøre det. Ved å si nei kan du vise ham at du ikke lar ham behandle deg på den måten og vise at du ikke finner deg i hva som helst. Skal det bli noe mer en gang med denne gutten så er nok det riktig sted å begynne - så får du se hva som skjer:)

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Gutteproblem...!
Hei! Jeg har spurt mange gutter om han vil bli sammen med meg, får de er så søte!, men de svare alltig nei:( Er det utsenen min? Er det jeg som er litt rar? Hjelp! Hva skal jeg gjør?!

Ingen vil være en av mange...
Hei! Nei, det er nok ikke utseendet eller at du er rar, det kan være mange andre forklaringer. Dersom du spør for mange gutter så handler det kanskje mer om at du vil ha en kjæreste og ikke forelskelse. Slikt fornemmer nok guttene og da blir det liksom ikke så veldig attraktivt. Det er jo heller ikke slik at det er en selvfølge at den du liker også liker deg. Å få en kjæreste skjer ikke alltid når du selv ønsker det, det skal også være flaks og gjensidige følelser. Kanskje skal du slappe av litt med dette og heller gi deg tid til å kjenne etter hva du virkelig føler, flørte og la dette være viktigere enn at du absolutt skal ha en kjæreste. Kjærester kommer gjerne når du minst venter det og sjelden når du virker desperat og vil ha en, uansett hvem...

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Han sa NEI!
heii jeg er en jente som går i 7 klassen! jeg er foresket snart i en gutt ca 2 år for noe månder spurte jeg om vi skulle bli sammen sa han nei men han er super snill! hva skal jeg gjøre?

Tøft gjort av deg:)
Hei! Det er alltid en risiko når du spør om sjans, men du var modig og turte! Han sa nei og det er et svar som gjør vondt når du tør vise hva du føler og byr på deg selv. Tross alt er han en snill gutt som nok svarte på en respektfull måte... Dere er unge og du kan trøste deg med at alt kan skje i fremtiden. Du har vist at du er interessert, og kanskje få han øynene opp for deg med tiden? Si til deg selv at du var tøff som spurte og at han nei ikke betyr at han er tapt for alltid! Vær som før mot ham og husk på at du tross alt bare er på samme sted som du var før du spurte!

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Han slo opp? Plz hjelp.
Jeg møtte en gutt i sommerferien. Vi ble kjærester og hadde det supert sammen. Han bor i Norge men veldig langt fra meg. Vi hadde kontakt på skype og pratet hver dag, men plutselig sluttet han og svare meg. Og det er veldig vanskelig. For jeg liker han utrolig mye. Og det hjelper ikke at vennene mine sier han er slem fordi han gjorde det. Jeg sendte han en melding der Jeg spør hvorfor han ikke svarer osv. Og neste dag ringte han meg og så at jeg var fantastisk, men at et avstandsforhold ikke passer for han. Og han slo opp!!
Plz svar
Hilsen desperat jente.

Avstandsforhold er vanskelig
Hei! Avstandsforhold er vanskelig og selv om han prøvde avslutte det uten konfrontasjon gjorde han til slutt det riktige, ringte deg og avsluttet forholdet på en respektfull måte. Tross alt vet du at han likte deg, valgte deg og gjorde det slutt på grunn av avstanden.
Kjærlighetssorg er vondt, drømmer og håp blir knust og du føler deg avvist. Faktisk er kjærlighetssorg en av de vondeste og mest intense følelsene som finnes - men heldigvis er det også den av kortest varighet og den etterlater heller ikke varig sorg.
Det vil gradvis bli lettere og til slutt går det helt greit. Kos deg med de gode minnene og gråt og lengt når du kjenner at det er det som presser på. Få ut tankene og følelsene, minner og savn ved å skrive brev(som du ikke sender), skriv ned tankene dine i dagboken eller som dikt, tegninger, eller lignende. Det er en sorg du går gjennom nå. All sorg gjør vondt men det blir bedre!
Å gi tid til å være lei deg og pleie sorgen er bra, men du skal også passe på å gjøre ”normale ting” som å være med venner, drive med fritidsaktiviter og alt det andre du ellers gjør - når du ikke er lei deg.

Etter hvert vil sorgen gå over og du vil kanskje til og med komme dit at du ikke skjønner hvorfor du var så lei deg for denne guttens skyld.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Klarer ikke slutte å tenke på han!
Hei, jeg liker en gutt som er en av de mest populære guttene i hele klassen. Å han vet at jeg liker han, og jeg er ganske sikker på at han IKKE liker meg. Å jeg HAR spurt han, men fikk et nei. Men jeg klarer ikke slutte å tenke på han. Jeg ser på han hele tiden. For litt siden var han sammen med noen andre, å jeg følte at jeg ble lei meg hver gang jeg så at det sto at han var sammen med noen. Jeg liker en annen gutt også (ikke like mye) , men han liker noen helt andre. Han vet heller ikke at jeg eksisterer........Hva kan jeg gjøre for å ikke tenke på d?

Går over av seg selv...
Hei! Det er ikke noe galt i å være interessert i gutter, se på dem og like dem. Du liker mer enn en og har jo alltids noe fint å hvile blikket på og drømme om. Jeg tenker at forelskelser kommer og går og det er ikke så mye du kan gjøre for å få den til å forsvinne - den blir borte av seg selv! Inntil noe bedre dukker opp kan du trøste deg med at selv om de ikke liker deg på den måte nå, så kan alt skje i fremtiden. Kanskje er det guttene som er ulykkelig forelsket i deg om noen år!?
Forelskelser kan være både deilige, såre og vonde. Dette er en del av livet og jeg håper du tror meg når jeg sier at alle disse følelsene er gode å ta med seg videre i livet. Noen sorger lærer deg å sette pris på gleden og du lærer deg også å takle motgang, å finne håp og tro, og kanskje også å innse at det er guttenes tap at de ikke velger deg!

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her! 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning