helsesøster:

Hvorfor gjør det så vondt å være forelska?

Helsesøster svarer på spørsmål om å være forelska.

Publisert Oppdatert

Hei, kjære Helsesøster.

Nå har det seg slik at jeg har falt for HAN jeg ikke skulle falle for. Jeg begynte i 8. klasse i fjor, og da begynte jeg også i samme klasse som HAN. Jeg kunne ikke fordra han. Han var ikke noe pen, snill eller morsom. Nå i det siste har jeg bare vært deprimert uten å vite hvorfor. Så leste jeg en sånn" Tegn på at du er forelsket tekst" i et blad, og da stod det under teksten " den du tenkte på nå er du forelsket i". Jeg fikk virkelig sjokk, for da gikk det opp for meg at jeg hadde vært så deprimert fordi alt jeg ville ha var han. Hver gang jeg ser og er sammen med han, setter han seg mere og mere fast i hjertet mitt. Han er verdens snilleste, morsomste og søteste gutten i hele verden.
Problemet kommer jeg til nå. Hver gang jeg hører en "love song", ser en kjærlighetsfilm, så begynner jeg å gråte. For da husker jeg at han aldri kommer til å bli min, og det er så trist. Jeg er altså forelsket i en jeg aldri kan få. Har du noen tips til hvordan jeg kan bli glad igjen, for kjærlighetssorgen tar knekken på meg snart?
(Grunnen til at jeg vet at jeg aldri vil få han, er at jeg er ikke pen og jeg har ikke noe fin kropp. Hvorfor skulle han falle for meg, da, et takras?)
Hilsen en fortvilet jente med kjærlighetssorg..

Kjære deg!
Neimen kjære deg da! Hvorfor tenker du slik om deg selv? Nå er det slik at alle har forskjellig smak og jeg er helt sikker på at det også er mange som kan falle for deg. Det er vanskelig å vise deg interesse når du selv har bestemt deg for at du ikke er verdt noen ting. Når du tenker slik stenger du av for all interesse som om de møter en vegg. Det er noe som heter selvoppfyllende profeti som betyr at du sender ut signaler til andre som gjør at du får tilbake den responsen du forventer. Skjønner? Du mener selv du er uverdig og vil ubevisst møte andre slik at du vil oppleve at de behandler deg slik! Mer enn din ulykkelige forelskelse ble jeg opptatt av hvordan du ser på deg selv. Dette må du snu. Du kan ikke la deg selv nedvurdere den du er. Du kan ikke være din egen uvenn og mobber - da blir det tøft å være deg. Du skal være din egen venn og du skal snakke godt til deg selv. Hvordan snu denne trenden? Fortell deg selv hver eneste dag at du er verdifull og unik. Du er god nok som du er. Du har rett til å være den du er og du kan være stolt av deg selv! Når stemmen som forteller deg annet begynner å mase skal du bestemt fortelle den noe annet - forsvar deg selv. Først når du liker deg selv vil du ha noe å tilby andre. Først da kan denne gutten som du ikke så verdien av til å begynne med kunne bli oppnåelig.

Utseende betyr jo litt, men da tenker jeg først og fremst på at det å være ren og noenlunde velstelt er positivt. Et smilende ansikt er mer tiltrekkende enn et som ser trist og innesluttet ut. ET åpent blikk fanger osv. Vis deg fra din beste side, din nye side. Når man nedvurderer seg selv har man også en tendens til å la utseendet gjenspeile opplevelsen. Snu også dette. Du er for god til å være et takras!

Tenk bedre om deg selv så blir ikke en hver forelskelse en sorg. Dersom du ikke greier snu dette triste bildet du har av det unike mennesket du er så synes jeg du skal snakke med noen om det. Det er vondt å bære dette alene og du kan trenge hjelp til å løfte deg selv ut av nedstemtheten. Du kan snakke med foreldrene dine, helsesøster på skolen, fastlegen din eller en annen voksen det er fint å snakke med.

Hilsen Helsesøster Grethe

Har du også spørsmål til helsesøster Grethe? Send dem inn her!


Ubehagelig forelskelse!!!
Hei! Jeg er ei jente på 13 år som er litt usikker akkurat nå. Du skjønner det at jeg er forelska i assistenten i klassa vår! Merklig nok har jeg på en måte følt meg tiltrukket av henne helt siden første gang jeg så henne, og da så jeg bare BAKHODET hennes!!! Jeg føler at jeg alltid driter meg ut foran henne, selv om jeg prøver å gjøre et godt inntrykk. For noen dager siden skulle hun beskrive meg med tre ord, og jeg skulle beskrive henne. Jeg turte ikke engang å si det høyt til henne, så hun fikk retten og sletten bare en lapp det sto tre ting på!
HJELP MEG! Dette er skikkelig ubehagelig! Hvordan skal jeg takle å reise på skolen med denne følelsen?
Hilsen usikker jente :I

Vanlig å bli usikker sammen med den du er forelsket i
Hei!
Slik er det ofte å være forelsket. De fleste blir usikre og nervøse sammen med den de er forelsket. Ja, det er en ubehagelig følelse når du ikke vet hva du skal si, du føler deg usikker og dum og overanalyserer alt du sier og gjør sammen med denne personen. Å prøve minne seg selv på at du ikke trenger imponere eller prestere, bare være deg selv, kan være en måte å møte dette på. Når du kjenner at følelsene tar overhånd kan du puste dypt og konsenterer deg om å puste rolig og finne kontrollen igjen. Finn stratergier for å takle de overveldende følelsene og vend oppmerksomheten ut fremfor inn.
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du også spørsmål til helsesøster Grethe? Send dem inn her!Sjans? Forelsket i en som har kjæreste
For noen dager siden sa jeg til den gutten jeg var forelsket i at jeg var forelska i han. Men vi kommer ikke til og bli kjærester fordi han har en kjæreste. Og den forrige kjæresten han hadde varte forholdet i 4 år !! Jeg kommer ikke til og gidde og vente så lenge -.- Hva kan jeg gjøre for at vi kan bli kjærester ?

Nå er det opp til ham
Heisann! Jeg synes ikke du skal gjøre noe for å bli kjæreste med denne gutten som allerede har en. Min regel er å holde seg unna de som er opptatte og ikke prøve å ødelegge for andre. Nå vet han at du er forelsket i ham og da har du i grunnen gjort mer enn nok etter mitt syn. Nå er alt opp til ham.
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du også spørsmål til helsesøster Grethe? Send dem inn her!


Kjærlighetssorg?
Hei ! jeg er en jente på 11 år som er sykt forelska i en gutt ... Vi var sammen før men så slo han opp . Han ble slem og etter noen uker spørte han meg om sjans , jeg sa nei fordi ingen av vennene mine likte han som venn og veninnen min var også forelsket i han , nå har han en ny kjæreste og jeg føler meg lei meg , er det kjærlighetssorg ?
Hilsen Jente 11 år

Var du virkelig "sykt forelsket"?
Hei! Det høres ikke ut som noen alvorlig kjærlighetssorg i alle fall. Du sier du er sykt forelsket - men er du nå egentlig det da? Det høres ikke slik ut... Var du forelsket også da han spurte om sjans, eller da han var slem? Handler følelsen om litt sjalusi og lyst til å ha kontrollen kanskje? Det er mange følelser som settes i sving når det gjelder forelskelse og interesse fra gutter/jenter... Det er jo en god følelse å vite at noen er forelsket i deg. Litt synd når de finner noen andre og man kan kanskje kjenne litt på anger og savne oppmerksomheten?
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du også spørsmål til helsesøster Grethe? Send dem inn her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen