Helsesøster

Hvordan oppfører en gutt seg når han liker noen?

Her er noen spørsmål og svar om gutter.

Publisert Oppdatert

Hvordan oppfører han seg?

Spørsmål:Hvordan oppfører en gutt seg når han liker noen? Er det lurt å smile og/eller se på personen man liker? Kan han bli irritert om man smiler og ser for mye på ham?

Svar: Gutter oppfører seg gjerne litt forskjellig når de liker noen. Men om han for eksempel ser på deg ofte og finner anledninger til å snakke med deg og ta på deg, kan det være tegn på at han liker deg litt ekstra godt. Det er lurt å smile og kikke på personen man liker! Kanskje ikke absolutt hele tida, da kan det nok være litt irriterende, men jeg kan ikke tenke meg at noen gutter har så mye imot litt ekstra oppmerksomhet :)

Hvorfor?

Spørsmål: Jeg likte en gutt, og trodde liksom at han kanskje likte meg tilbake. Men igår kom jeg hjem fra en liten ferie, og da jeg logget inn på Facebook så jeg at han var i et forhold med en annen. Den jenta er 2 år yngre enn han, ganske barnslig og ikke særlig pen. Jeg skjønte absolutt ingenting! Og nå sender de søte kommentarer til hverandre på Facebook, men jeg mener at det bare er kvalmende og ekkelt. Jeg vet at nå er de sammen, og det er ingenting jeg kan gjøre med det, men jeg skjønner ingenting i det hele tatt! Han har til og med sagt til meg at han ikke liker denne jenta, og det var for ca 1 måned siden. Jeg bare skjønner det ikke, hvorfor han i det hele tatt gidder? Mon tro om han har undervurdert meg eller noe, for jeg synes selv at jeg passer mye bedre til han enn noen av disse jentene. Det viktigste er vel at han er glad, så jeg skal ikke blande meg. Men ting ble bare helt feil, og jeg går rundt og er sur. (spørsmålet er noe forkortet)

Svar: Hei. Her har du egentlig svart veldig godt på ditt eget problem: Han har en annen kjæreste, og det er ikke noe du får gjort noe med. Selv om du ikke synes at denne jenta er spesielt pen eller interessant, synes jo tydeligvis han det, siden han er sammen med henne. Det gjør forferdelig vondt når man blir såret på den måten, men jeg har ikke noe annet råd enn å forsøke å komme deg videre. Så lenge de er sammen, er han utenfor rekkevidde, det er dessverre bare sånn det er. Enten man liker det eller ikke. Så får du heller vurdere om han fremdeles er interessant dersom forholdet deres tar slutt etterhvert.

Betatt og forelska

Spørsmål: Det er så ergelig. Jeg blir så utrolig fort betatt, og oppfører meg som om jeg var forelska. Hva skal jeg gjøre?

Svar: Gjør det så mye å være litt småforelska, da? Er det ikke litt deilig å ha litt sommerfugler i magen? Jeg tror ikke det er så mye du får gjort med det, nyt det i stedet :)


Forelsket i samme gutt

Spørsmål: Jeg og bestevenninna mi er forelsket i samme gutten, men jeg og han flørtet sammen lenge før hun kom inn i bildet... Men nå har han begynt å like henne best! Jeg gråter hver natt, for jeg har likt ham i over et år nå. Jeg tror kanskje jeg elsker ham? HVA SKAL JEG GJØRE?!

Svar: Huff da, dette er ikke enkelt. Dessverre kan man jo ikke styre følelsene sine, så om han faktisk liker henne best, er det ikke så mye å få gjort noe med. Selv om du flørtet med ham først. Men jeg ville tatt en prat med bestevenninna di, og fortalt hvordan du føler det! Det beste er om dere kan bli enige om hva dere skal gjøre, og passe på at vennskapet deres ikke blir ødelagt.

Han oppfører seg merkelig

Spørsmål: Jeg liker en gutt som er ett år yngre enn meg, og han har sagt at han liker meg også. Men han oppfører seg så merkelig, setter fot på meg når jeg går forbi ham i gangene og sender meg stygge blikk. Jeg har lyst til å ringe ham og spørre hvorfor han gjør det, men tør ikke. Hvordan kan jeg prøve å få ham til å forstå?

Svar: Hei! Det høres ut som om denne gutten ikke helt vet hvordan han skal oppføre seg i nærheten av deg. Ettersom han har sagt tidligere at han liker deg, virker dette som måter han forsøker å få oppmerksomheten din på. Jeg synes du skal oppsøke ham og snakke litt med ham, enten ansikt til ansikt eller på telefonen. Snakk om dagligdagse ting, bli kjent, og vis ham hvem du er. Da skjønner han etterhvert at du er ufarlig å snakke med, og vil antakelig gi deg oppmerksomhet på en mer positiv måte.

Forvirret

Spørsmål: Hei, jeg lurer på noe. Det er en gutt jeg liker, men jeg prøver alt men det går ikke. Jeg har sagt at jeg hater ham... Men så gikk noen venner av meg og sa til han at jeg liker ham (jeg sa at de skulle gjøre det), men da de gjorde det så sa han æsj, også sendte jeg en melding til ha, og sa: Du trengte ikke å si æsj, og jeg kan ikke tvinge deg til å like meg. Og så svarte han ikke. Så jeg tror jeg har forvirret han. Og jeg er forvirret også. Jeg har spurt mange om råd, men det går ikke... Hjelp plizz

Svar: Hei! Jeg synes det ikke er så rart at han er forvirret, når du først sier at du hater ham, og han etterpå får høre at du liker ham, men via noen andre! Da er det lett å svare æsj, ettersom han ikke er sikker på hva som er sant eller ikke. Du må være helt tydelig på signalene du sender ut. Vær blid og hyggelig mot ham, vis hvem du er og vis at du liker ham, og la ham få vite det fra DEG og ikke noen andre. Jeg tipper denne gutten vil være helt trygg på deg før han vil vise hvorvidt han liker deg også.

Husk at du også kan sende inn spørsmål til helsesøster om helse, kropp og pubertet, venner, familie og kjærlighet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning