helsesøster:

Hvordan kliner man, egentlig?

Helsesøster Grethe svarer på spørsmål om kyssing.

Publisert Oppdatert

første kyss
Jeg vet ikke hvordan man får seg første kyss på munnen. jeg er sammen med en jeg vet ikke hvordan jeg skal kysse han.

Begynne forsiktig...
Heisann! Et kyss kan være så mangt, alt fra lette kyss med lukket munn til dype tungekyss. Dersom du vil tungekysse kan du lett åpne leppene og stikke tungespissen mot hans lepper. Vil han kysse så gjør han det samme. Møter han tungespissen din med sin så kan dere leke litt med tungene og rulle de rundt hverandre. Ikke for vått, ikke for tørt ogakkurat passe mykt. Myke lepper er gode å kysse på:) Når dere blir trygge på dette vil dere kanskje leke litt mermed kyssingen og kyssene blir heftigere og dypere.Legg hodet litt på skakke, lukk øynene og nyt kysset fremfor å tenke hva du burde gjøre.

Lykke til!

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Første kyss
Jeg og kjæresten min har vært sammen i 3 månder og vi har enda ikke hatt vårt ”første” kyss,vi harbare kysset på kinner eller i panna eller noe sånt!
Bestevennen hans tvinger oss til og kysse på munnen siden det var han som fikk os sammen.
Her er spørsmålet:Når skal vi liksom kysse på munnen??!!
Hilsen en litt merkelig jente!

Naturlig for dere begge
Hei! Dere skal kysse på munnen når det føles naturlig for dere og begge har lyst til det! Det er IKKE bestevennen hans som skal bestemme og det kan dere si fra om. Takk ham for at han ”fikk dere sammen”, men der slutter hans makt over forholdet...

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

hvordan kysse
hei, jeg er så heldig og har min første kjæreste, og i morgen skal han komme til meg. vi kjenner hverandre godt, så det føles helt riktig å kysse ham. men hvordan kysser jeg? har du noen tips? f.eks. kan jeg bare kysse ham på munnen, med lukket munn, eller prøve å kline?hilsen en forelska jente

Kommer vanligvis av seg selv i rette situasjonen:)
Så koselig for deg at du er så forelsket og at han til og med er kjæresten din!
Vanligvis kommer kyssene av seg selv helt naturlig, men noen tips kan du alltids få med deg på veien:)
Et kyss kan være så mangt, alt fra lette kyss med lukket munn til dype tungekyss. Dersom du vil tungekysse kan du lett åpne leppene og stikke tungespissen mot hans lepper. Vil han kysse så gjør han det samme. Møter han tungespissen din med sin så kan dere leke litt med tungene og rulle de rundt hverandre. Ikke for vått, ikke for tørt ogakkurat passe mykt. Myke lepper er gode å kysse på:) Når dere blir trygge på dette vil dere kanskje leke litt mermed kyssingen og kyssene blir heftigere og dypere.Legg hodet litt på skakke, lukk øynene og nyt kysset fremfor å tenke hva du burde gjøre.

Lykke til!

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Kysser, kliner osv, men han vil ikke ha forhold?
Hei! Jeg trenger virkelig råd og hjelp. Det er en i klassen min (vi går i 7. klasse), vi har kysset, klint og tafset på hverandre. Jeg har spurt han om sammen for ikke lenge siden, men jeg fikk nei, fordi han ikke vil ha et forhold før ungdomsskolen - selv om det er nesten et halvt år igjen før vi begynner der. Og han spurte meg om vi skulle fortsette å kysse, kline, tafse på hverandre osv, og jeg sa ja - fordi jeg vil ikke si nei, siden da kan det hende vi kutter kontakten pga. han, men jeg vet ikke - men isåfall, jeg er så usikker på om det var rett å si ja! Jeg føler det ikke er rett og fortsette sånn etter han svarte nei. Også synes jeg det er litt rart at han kan kysse og kline osv, men kan ikke være i et forhold før ungdomsskolen? Har du noen råd, om det er riktig å fortsette med det, eller om jeg bare skal glemme han og komme meg videre (har nemlig et godt øye til noen, men han er søskenbarnet til han jeg ”har holdt på med”, så det vil føles litt rart..haha)? Jeg er HELT lost akkurat nå og føler jeg er i en skikkelig knipe, så jeg trenger virkelig råd!
Hilsen meg.

Dette føles ikke bra for deg
Kjære deg!
Jeg synes du skal være tro mot deg selv og dine egne følelser. Du føler ikke at dette blir helt riktig og da synes jeg du skal lytte til det. Jeg synes ikke du skal gjøre noe som ikke føles riktig for deg for å holde på en gutt eller interessen hans. Faren for å bli brukt er stor. Når ikke han ville være sammen med deg synes jeg heller ikke han skal få gleden av å kysse og tafse på deg, hva er motivet han for det egentlig? Sett grenser og handle slik at det føles riktig. Mellom dere blir investeringen i følelser skjevt, du er forelsket og vil mer, han er fornøyd med å slippe forpliktelser samtidig som han nyter alle fordeler. Ikke la noen bruke deg og vis at du verdsetter deg selv nok til at du ikke bare vil være en klinevenn...

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Klining? PLIS SVAR!
hei!
Jeg har en kjæreste, og for noen dager siden spurte han meg om vi skulle kline. Men jeg aner ikke hvordan man kliner! plis svar jeg aner virkelig ikke hva jeg skal gjøre!...

Ikke vanskelig...
Hei! Første bud er at du også har lyst til å kline. Synes du også det er en god ide så skjer det vanligvis av seg selv. Dette er instinktivt og slett ikke vanskelig. Å kline er rett og slett å tungekyss, kyss og å stryke på og kose med hverandre.
Et kyss kan være så mangt, alt fra lette kyss med lukket munn til dype tungekyss. Når dere kliner er det gjerne snakk om mest av det siste... Dersom du vil tungekysse kan du lett åpne leppene og stikke tungespissen mot hans lepper. Møter han tungespissen din med sin så kan dere leke litt med tungene og rulle de rundt hverandre, noe som gjerne kommer helt naturlig. Ikke for vått, ikke for tørt og akkurat passe mykt. Myke lepper er gode å kysse på:) Når dere blir trygge på dette vil dere kanskje leke litt mer med kyssingen. Legg hodet litt på skakke, lukk øynene og nyt kysset fremfor å tenke hva du burde gjøre.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning