forelskelse:

Hvordan kan jeg vite om jeg er forelska?

Her er noen spørsmål og svar om forelskelse. Kanskje finner du svar på noe du også lurer på ...

Publisert Oppdatert

Er jeg forelska?

Spørsmål: Hei! Jeg sitter ved siden av en gutt som får meg til å le hele tiden og vi tuller alltid sammen i friminuttet. Jeg er litt usikker, men jeg får en boblende følelse og jeg vet ikke helt. Er jeg forelsket, eller?

Svar: Hei! Det kan nok høres ut som at du er litt forelska, eller iallfall at du liker ham veldig godt! For å teste om man er forelska, hjelper det ofte å spørre seg selv: Har jeg lyst til å kysse ham?. Er svaret ja, i tillegg til at du tenker på ham ofte og får en litt boblende følelse, som du sier, er du nok litt forelska :) Lykke til!

Liker han meg?

Spørsmål: Hei, jeg lurte på hvordan jeg kan vite om HAN liker meg. Jeg har gått og likt ham lenge, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er ikke så veldig populær, og lurer på om det er sjanse for at han kan like meg selv om jeg ikke er populær. Er det noen tegn som jeg kan se etter eller noe jeg kan spørre om eller liknende? Håper virkelig på svar, for det begynner å gå meg på nervene å ikke vite.

Svar: Hei! Det kan variere veldig hvordan en gutt viser at han liker noen. Men typiske ting er at han ser på deg ofte, oppsøker deg i friminuttet eller på fritiden, og gjerne vil snakke med deg så mye som mulig. Noen gutter er opptatte å være veldig morsomme overfor jenta de liker, mens andre kanskje blir litt flaue og ikke helt vet hvordan de skal oppføre seg. Det enkleste er naturligvis å spørre ham rett ut hvem han liker, eller hva med å få en venninne til å spørre for deg? Lykke til!

Forelska i en badboy

Spørsmål: Hei! Jeg er sååå forelska i en gutt som kommer fra Ålesund, han virket ganske så snill da han begynte på skolen min, men nå er han så... hva skal jeg si... badboy. Han skriker i gangene, blir tatt opp til rektor, snakker stygt til lærerne osv. Alle jentene sier at han er stygg, ekkel, slem osv, men jeg har ikke slike følelser for ham. Jeg synes han er søt og greier. Hvordan kan jeg finne ut om han liker meg?

Svar: Hei! Denne gutten hørtes ganske badboy-aktig ut. Før du går noe videre, ville jeg funnet ut om han virkelig er så grei som du forestiller deg, eller om du kanskje er litt blindet av forelskelsen? Av og til kan man bli forelska i gutter som gjør dumme ting, fordi det er litt forbudt og spennende. Det er jo ikke sikkert at han innerst inne er slem og badboy. Men om han viser seg å være nettopp det, er det kanskje greit å holde seg litt unna ham. Forsøk å bli litt bedre kjent med ham! Da vil det fort vise seg hvordan han egentlig er, og da er det også lettere å finne ut om han liker deg.

Hvordan skal jeg få ham til å like meg?

Spørsmål: Hei, Julia! Jeg lurer på hvordan han jeg liker skal begynne å like meg. Vær så snill og hjelp meg!! Snart holder jeg det ikke ut lenger!!

Svar: Hei! Dessverre er det veldig vanskelig å vite hva som gjør at noen liker en spesiell person. Men sørg for at han blir godt kjent med deg og den du er! Forsøk å være så mye sammen med ham som mulig det er iallfall en start. Lykke til!

Er han interessert?

Spørsmål: Jeg er utrolig forelska i en fyr, men aner ikke om han liker meg. Hver gang vi ser hverandre pleier vi å smile og stirre noe inderlig. En gang tok han meg til og med på hånda helt ut av det blå, men det er ofte han ignorerer meg når noen fra familien hans er til stede. Hvorfor gjør han det? Og er han interessert?

Svar: Hei! At han ser på deg ofte og tar på deg, kan være tegn på at han liker deg. Hva om du tar det første steget? Oppsøk ham ofte, ta litt på ham også, og vis tydelig at du liker ham, og se hvordan han reagerer på det. Ellers er det selvfølgelig lurt å spørre ham litt tilfeldig om hvem han liker, eller hva med å gjøre litt research blant kameratene hans? At han ignorerer deg når familien hans er til stede, tror jeg kan være fordi han blir litt flau.

Tror du han liker meg?

Spørsmål: Det er en gutt i klassen min som alltid driver og ser på meg. Liksom ikke sånn stirring, men når han ser på meg ser også jeg på han, og så smiler han til meg. Smiler til han også, da! Og hvis jeg står i gangen med venninnene mine, kommer han plutselig bort og pirker på meg, før han går videre og later som ingenting. Eller så kan han komme bort til meg og prøve å være morsom. Jeg liker han veldig godt, så jeg ler jo :) Tror du han liker meg?

Svar: Ja, det tror jeg :)

Husk også at du alltid kan sende inn spørsmål til Helsesøster om helse, kropp og pubertet, venner, familie og kjærlighet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen