gutter:

Hvordan kan jeg slutte å like ham?

Her er siste del av svarene på innsendte kjærlighetsspørsmål.

Publisert Oppdatert


Forelska i bestekompisen

Spørsmål:
Hei (: Takk for denne muligheten. Jeg er ei jente på 14 år som er forelska i bestekompisen min. Bestekompisen hans er forelska i meg, ei av bestevenninnene mine er forelska i han som er forelska i meg... Men ingen av oss vet hvem han jeg er forelska i, er forelska i. Han sender meg søte sanger, og sier at jeg må høre på tekstene i sangene. Han holder rundt meg, holder meg i hånda og klemmer meg også. Men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, for han vet at jeg er forelska i ham. Hva skal jeg gjøre/si? (Spørsmålet er noe forkortet).

Svar: Hei! Her var det mange ting å ta tak i, og antakelig ganske sannsynlig at noen vil bli såret. Jeg synes du må være helt tydelig med hvem du har følelser for, så ikke han som er forelska i deg, får noen forhåpninger. Ettersom han du er forelska i vet om det, virker disse tingene han gjør mot deg som oppmuntrende og tegn på at han liker deg litt også. Det kan virke som om han venter på at du tar det første steget? Den eneste måten å finne ut hvem han er forelska i, er faktisk å spørre, eller å fortelle ham i klartekst hva du føler. Det er alltid en risiko å ta, men da vil du iallfall få vite hvor han står. Lykke til!

 (Stock.xchng) (Stock.xchng)


Hvordan kan jeg slutte å like ham?

Spørsmål:
Kanskje litt rart, men helt ærlig: Hvordan kan jeg slutte å like ham jeg liker? Vi har ikke noe til felles. Han har ikke kjæreste, og er ikke slem eller noe sånt, men jeg synes rett og slett det gjør vondt å like ham, for jeg traff en på leir (som jeg for den del ikke finner igjen fordi jeg ikke vet etternavnet hans), og det er vanskelig... Han jeg traff på leiren har alt jeg ser etter i en gutt, og vi har mye til felles.

Svar: Hei! Nå er det en gang sånn at følelsene våre ikke styres av fornuften, så den du synes passer best for deg, er ikke alltid den samme som du forelsker deg i. Men her høres det jo uansett ut som om du liker han du møtte på leiren best? Jeg kan jo ikke hjelpe deg med å få tak i navnet hans, men du kan jo alltids gjøre litt research, dersom du vet hvor han kommer fra eller hvilken skole han går på.

Hvordan få ham til å legge merke til meg?

Spørsmål: Hei, jeg er en jente på snart 13 år som er sykt forelska. Men han jeg er forelska i bor langt unna meg! Han begynner på samme skole som meg i åttende klasse, så det er ikke såååå lenge til, men jeg orker ikke å vente!! Her er spørsmålet mitt: Hva skal jeg gjøre for at han skal legge merke til meg? Håper du kan svare (:

Svar: Hei! Ta kontakt med ham! Få tak i telefonnummeret, msn-adressen, eller søk ham opp på facebook. Når dere begynner på samme skole blir det jo lettere, sørg for å være blid og hyggelig, ta initiativ til å snakke med ham. Lykke til!

Tør ikke å si at jeg er forelska

Spørsmål: Helt fra 2.klasse har jeg vært forelska i en gutt, og jeg er det fremdeles. Han visste det, men sa ikke noe om det. Sånn ca i 5.klasse så det ut som om han hadde glemt det, og jeg hadde tenkt til å gi opp. Vi var bestevenner, men ikke noe mer. En gang spurte han meg om jeg fremdeles var forelska i ham. Jeg var det, men hva skulle jeg si? Det ville jo sett så dumt ut om jeg sa ja, så jeg gjorde ikke det. Han ble litt rar. En måned etter fortalte en av vennene hans at han hadde vært forelska i meg, og hadde allerede snakket om at han skulle spørre meg om vi skulle bli sammen, hvis jeg svarte ja... Nå i det siste er vi fortdatt bestevenner, men han er blitt litt rar. I timene setter han seg ofte ved siden av meg. Han elsker å tegne, akkurat som meg, og vi begynner å tegne sammen i timene. Men det er utrolig flaut om jeg sier at jeg er forelska i han, og han ikke er i meg... Hva skal jeg gjøre? (spørsmålet er noe forkortet)

Svar: Hei! Det kan være forferdelig dumt å lyve om følelsene dine, som du fikk oppdage. Så da vil jeg anbefale deg å være ærlig denne gangen! Når du har vært forelska i denne gutten i så mange år, har du da virkelig ingenting å tape. Spør ham! Eller få noen til å spørre for deg. Ja, det kan hende han svarer at han ikke er forelska i deg, og det vil nok gjøre vondt. Men da får du visshet. Og når han får vite at du er forelsket i ham, kan det jo uansett hende at han ser på deg med nye øyne igjen! Ettersom han har vært forelska i deg tidligere, vet du jo at han i det minste synes du er ei ålreit jente.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning