vennskap:

Hvordan bli venner igjen

Her får dere noen tips til hvordan man kan bli venner igjen etter en krangel!

Publisert Oppdatert

Man vil selvsagt ikke krangle med vennene sine, og det beste er å unngå å bli uvenner. Men noen ganger krangler man uansett, og det er helt vanlig. Det viktigste er at man blir venner igjen til slutt, men hvordan gjør man det? Her får dere noen tips for hvordan man kan bli venner igjen etter en krangel!   

Ikke vær redd for å si unnskyld!
Dette er kanskje det viktigste hvis du har kranglet med en venn! Ofte mener begge at en selv har rett, men en må være først til å si unnskyld! Tenk på om vennskapet er verdt å holde på, og hvis det er det- si unnskyld så fort som mulig!

Det kan være litt vanskelig å få tak i en du har kranglet med, og da kan det være vanskelig å få sagt unnskyld. Hvis vennen din er sur og ikke vil snakke, så send en melding eller ring og spør om dere kan møtes. Du kan også dra hjem til personen, da viser du virkelig at du vil ordne opp! 

Innrøm at du har tatt feil
Dette gjelder såklart bare hvis du har tatt feil! Det er lov til å si unnskyld selv om man selv mener at man har rett, men hvis du vet at du har tatt feil så innrøm det! Det er veldig tøft å innrømme sine egne feil, og det kan kanskje motivere vennen din til å innrømme det selv en gang hun/han har tatt feil selv! 

Gi komplimenter
Etter at man har sagt unnskyld kan man prøve å gi noen komplimenter. Fortell hvorfor du sier unnskyld, og hvorfor du er glad i hun eller han. Si de tingene du liker ved personen, hvis dere er bestevenner kan du for eksempel si at du ikke vil miste bestevennen din fordi hun eller han er en god venn!

Ikke baksnakk
Dette er veldig viktig! Etter en krangel med en venn er det veldig lett å løpe til en annen venn for å snakke om det. Ikke gjør det! Hvis du har lyst til å ordne opp med vennen din kan det være lurt å holde uenigheten mellom dere og ikke blande andre venner inn. Hvis du føler at det er noe du vil snakke med noen om, så snakk heller med en av foreldrene dine, en søster eller bror eller for eksempel helsesøster!

Lag et kort
Noen ganger kan det være vanskelig å si det man mener rett ut, og spesielt når man skal si unnskyld. Hvis du synes det er vanskelig kan du lage et hyggelig kort og gi det samtidig som du sier unnskyld! Det er en fin måte å vise hvor mye du bryr deg og hvor glad du er i personen!

Når alt er greit
Etter at man har sagt unnskyld blir man ofte venner igjen! Da kan det være lurt å lage en avtale om å møtes veldig snart! Avtal for eksempel å finne på noe etter skolen allerede dagen etter!

 

Hva er ditt beste tips for å bli venner igjen?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning