helsesøster:

Hvordan bli kvitt sjalusi?

Helsesøster Grethe svarer på forskjellige spørsmål om sjalusi.

Publisert Oppdatert

Sjalusi
Jeg lurer på hvordan man kan bli kvitt sjalusi? Liksom jeg har hatt en kjæreste i 7 mnd nå, og han liker veldig godt å flørte og bli kjent med jenter.. Vi krangler ganske mye om at jeg og han blir sjalue. men ingenting forrandrer seg etter kranglene. Så jeg lurte på om jeg kunne få noen tips eller lignende :)

Sjalusi kan også være helt normalt!
Hei! Jeg tenker at det er ganske normalt at du blir sjalu når han flørter med andre jenter. Sjalusi er normalt i et forhold fordi du naturlig nok er redd for å miste kjæresten din. Selv om jeg sier at sjalusi er normalt så er det også grenser for hvor ille det bør være. Når det går ut over trivsel eller du ønsker å kontrollere kjæresten din og slett ikke kan stole på ham selv om du ikke har noen grunn til å være så skeptisk, så bør du gjøre noe med det. Sjalusi kommer gjerne av at du ikke er helt trygg på deg selv og hva du betyr for kjæresten din. Det er kan være vondt, men det kan også hjelpe om du styrker deg selv og forteller deg selv at du selvfølgelig ikke har noe å frykte for du er jo nr 1 uansett. Altså at du lærer deg å ikke se de andre jentene som en trussel.

Nå er det jo selvfølgelig også noen ganger snakk om at sjalusi kan være helt berettiget. Dersom kjæresten ikke tar hensyn til dine følelser i det hele tatt og flørter uhemmet med jenter, viser dem masse interesse og du føler deg tilsidesatt så ville det vært rart om du ikke ble sjalu. Prøv og kjenn etter om sjalusien er berettiget eller om den er et resultat av at du ikke stoler på ham e.l. Altså, er det han som handler på en måte du ikke kan godta i et forhold eller er det sjalusien som er problemet?

Hilsen Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!


Sjalu
Eg er sjalu på en jente som går i klassen min. Hun er sinnsykt populær. Hun er bortskejemt og får masse klær. Ho er veldig pen. En gutt som er den søteste flørter med henne, noen ganger meg og eg er nødt til og gjøre ting som inponerer han. Så eg skal begynne og skate for hans skyld. Eg liker den gutten og så det er vanskelig. Hvordan overlever eg dette?!

Sett pris på deg selv så slipper du sjalusi.
Heisann! Ja, man kan fort tenke at andre har alt og det er urettferdig:(
Meeen, det vil alltid være noen å misunne, det vil alltid være noen som har mer penger, mer klær, større sjangs på guttene, er flinkere i alt, osv. Du må slutte å sammenligne deg med andre men heller se på hva du faktisk har og være glad for det. Du er god nok som du er og helt unik. Hvem vet hva andre har av sorger og bekymringer? Sett pris på deg selv og ditt liv, så slipper du føle sjalusien som gnager og får deg til å føle deg mindreverdig. Du er best akkurat som du er - så får hun leve sitt liv!
Sorger, lengsel, tap i kjærlighet, glede og lykke er deler i alles liv...

Hilsen Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Bestevennen min har blitt sjalu kanskje?
Hei! Det har skjedd noe litt rart. Jeg har alltid vært ''for snill'' og mange av de vennene jeg har/hatt har herset med meg. Min bestevenn var alltid der for meg og støttet meg til å sette grenser osv... Men så flyttet jeg byttet skole. Og vi har fortsatt kontakt, og er sammen i helgene. Jeg hadde fått en ny veldig snill venninne og vi er ofte sammen. Men etter det har bestevennen min blitt anderledes.... Hun begynte å gi meg dårlig samvittighet for ting. Som f.eks sier hun på Skype når jeg har besøk av hun andre venninnen min: ''Det var jo bombe...'' ''Dere er jo sammen 24/7'' ''Tenkte meg det'' osv... Og masse sånne ting. Og når jeg ikke kan finne på noe eller ikke vil logge på msn/skype, så sier hun fort: ''okeeei hadee'' litt surt.
Har hun kanskje blitt sjalu eller? Hva skal jeg gjøre med det?

Lat som ingenting
Hei! Ja, det kan nok høre ut som om hun er litt sjalu. Du har jo rett til også å ha andre venner og får bare prøve å overse det. Lat som ingenting. Prøv å vis henne på andre måter at du fortsatt setter pris på henne og at hun kan være trygg på vennskapet deres.

Hilsen Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Sjalu kjæreste
Hei helsesøster. Kjæresten min er sjalu på enn gutt i klassen fordi vi satt sammen før! (jeg og han andre gutten) og idag kranglet jeg venninna mi og kjæresten min! Han ble sur. Jeg hadde ingen å gå med hjem, så jeg gikk med han andre gutten. Det så kjæresten min og nå er han drit sur på meg. Tror har har blokker meg på msn og når jeg skulle hjem i dag satt han i klasse rommet helt til jeg nesten var på vei ut døren. :( jeg vil ikke at han skal tro at jeg liker han andre. Og jeg har sagt det mange ganger!:'( Vær så snill hjelp meg! Skal jeg gi opp kjæresten min som jeg elsker utrolig høyt? Eller slutte å være ,ed en av beste kompisene mine? Jeg velger at du skal bestemme dette. D vet nok det aller beste for meg, vis ikke så gjerne si hva jeg kan gjøre!:) takk!;)

Sjalusien er hans problem
Hei! Du ber om min mening og den skal du få:) Følg den eller tenk gjennom den slik at du finner din egen vri.
Sjalusien er egentlig ikke ditt problem, det er kjæresten din som må gjøre noe med den! Jeg synes ikke du skal slutte å være sammen med den andre vennen din eller la sjalusien bestemme hva du kan og ikke kan gjøre. Du bør gi kjæresten din klar beskjed om at du ikke finner deg i å bli kontrollert på den måten og at han må lære seg å stole på deg. Du er ikke hans og dersom han blir sur så får det være hans problem. Ikke godta det. Du trenger ikke gjøre det slutt, men du må stå på ditt og forvente at han ikke tror han kan bestemme hva du skal og ikke skal gjøre. Godtar han ikke dette så er det vel han som gjør det slutt og da får det bare være slik.

Hilsen Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen