Hva skjer egentlig med Instagram?

Vi har sjekket hva som er fakta.

Publisert Oppdatert

I helga og på mandag begynte Instagram å svømme over av poster der brukere sa til følgerne sine at de måtte skru på varslinger for å få se bildene deres i fremtiden.

Så fulgte en hel del kontrabeskjeder og rett og slett rene rykter. Det er vanskelig å vite hva man skal tro. Blir Instagram ødelagt for alltid? Får du ikke lenger se bilder i feeden din? Er alt bare tull?

Vi ryddet litt i rykteflommen. Her er resultatet:

 

Påstand: Instagramfeeden skal forandres!
Fakta: Ja, Instagram skal forandre feeden slik at den ikke lenger er kronologisk, men starter med poster Instagram tror brukeren er mest interessert i.

 

Påstand: Dette skjer denne uka.
Fakta: Nei, Instagram sier selv at de har mye testing igjen, og at endringene skal rulles ut gradvis. Denne uka skjer det null og niks, sannsynligvis tar det månedsvis.

 

Påstand: Instagram så alle protestene og har avlyst endringene.
Fakta: Instagram følger fremdeles planen sin, det var aldri uansett aldri meningen å endre noe akkurat nå. De har imidlertid sagt at de skal lytte til brukerne.

 

Påstand: Du får ikke lenger se bilder uten å skru på notifications.
Fakta: Det er ingenting som tyder på at dette er sant. Instagram gjør endringen fordi undersøkelser viste at gjennomsnittsbrukeren følger så mange kontoer at de bare ser en brøkdel av alle bildene. Det er vanskelig å vite nøyaktig hvordan det blir, men ting tyder på at du kan scrolle gjennom alt som før, bare at rekkefølgen er annerledes.

 

Påstand: Instagram gjør endringer bare for å tjene penger.
Fakta: Tja, både og. Den endringen som har vært snakkisen den siste par dagene, er kanskje bare fordi de tror det vil gjøre opplevelsen bedre for brukerne. Men Instagram (som er eid av Facebook) vil jo også tjene penger, det er derfor de finnes, så det kan godt hende det kommer flere endringer som gjør det lettere for dem. Vi krysser fingrene for at tjenesten fortsetter å være like mye for brukerne som den er i dag.

 

Konklusjonen er at du bare kan lene deg tilbake og bruke Instagram nøyaktig som du har gjort til nå. Du trenger ikke å skru på varslinger. Endringene kommer ikke ennå, og når de gjør det, kommer de sikkert til å være helt ok.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning