vennskap:

Hva gjør man når man ikke vil være venner mer?

Det er ikke sikkert at man kommer til å være bestevenninner hele livet..

Publisert Oppdatert
Mange treffer bestevenninnen sin allerede i barnehagen, eller i første klasse på barneskolen. Det er veldig trygt å ha én veldig god venninne å forholde seg til en som forstår deg, og som du kan stole fullt og helt på. Men ting forandrer seg fort når man blir eldre.

Det skjer vanvittig mye på kort tid, og ofte opplever bestevenninner at de begynner å vokse litt fra hverandre. Kanskje den ene har begynt å digge punkrock, mens den andre har dilla på hester? Kanskje finner man ut at man ikke har så mye til felles lengre, og dere føler ikke helt for å betro dere til hverandre mer.

Det kan være trist å føle at man ikke passer helt sammen med bestevenninnen sin, men da gjelder det å huske at man ikke trenger å bli uvenner/fiender av den grunn!

Å ha mange forskjellige venner er jo bare en god ting! Kanskje man har en man spiller fotball sammen med, en man gjør lekser med, og en man kan dele absolutt alle hemmeligheter med. Å finne alle de samme interessene i bare én person er ganske vanskelig etter hvert som man blir eldre nettopp fordi alle utvikler seg i forskjellige retninger.

Det dummeste man kan gjøre, er å baksnakke eller henge ut venninna si på en eller annen måte. Ingen av dere har hele skylden for at vennskapet deres har utviklet seg og selv om det kan være sårende at venninna di forandrer seg, er hun antakelig ikke den eneste!

src="upload/modules/articles/articles/image/original/70036456889.jpg" alt="" />

Dersom du føler at venninna di trekker seg unna deg, lønner det seg å ta det opp med henne. Hva med å sende henne en sms? Eller ta henne til side i et friminutt, og si at du føler at hun unngår deg. Uansett hva slags svar du får, er det bedre å ta det opp med henne enn å la være.

Hvis det er du som føler at du har vokst fra venninna di, og hun fremdeles gjerne vil være sammen med deg hele tiden, er også det mest rettferdige å ta det opp med henne. Hvis du bare trekker deg unna, lar være å svare på sms eller msn, eller forteller alle andre hvor slitsom du synes hun er, ender du bare opp med å gjøre henne lei seg. Og det vil du jo ikke!

Fortell henne på en ærlig og hyggelig måte at du føler at dere har forandret dere, men at du gjerne vil være venner med henne fremdeles. Si at du gjerne vil være sammen med andre venner også, som du kanskje har mer til felles med.

Det viktigste å huske på, er at selv om dere ikke er bestevenninner lengre, betyr det ikke at dere går rett over i å være uvenner! Unngå baksnakking, sladring og krangling, så skal du se det går bra. Litt trist er det jo, men trøsten er at du kommer til å få flere gode venninner iløpet av ungdomstiden!

Har du gjort det slutt med en venninne noen gang? Hvordan bør man gå fram?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning