pretty little liars:

– Helt naturlig å spille ei lesbisk jente

Shay Mitchell fra Pretty Little Liars om karakteren Emily.

Publisert Oppdatert

TV-serien Pretty Little Liars er en stor suksess, og ikke minst en stor Julia-favoritt! Ikke minst på grunn av de kule jentene som spiller Hanna, Emily, Spencer og Aria.

Søte Shay Mitchell spiller den sporty jenta Emily, som etterhvert står frem som lesbisk. Shay er ikke lesbisk i virkeligheten, men ser ingen problemer med å spille ei jente som liker andre jenter av den grunn.

– Regissørene fortalte meg på forhånd at Emily var lesbisk, og spurte om det var greit for meg, men jeg trengte ikke å tenke meg om to ganger. Jeg har mange venner som er homofile; og tanten min hadde en jentekjæreste, forteller Shay til Teen Vogue.

– Det er bare helt normalt. Og måten fansen har respondert på min tolkning av Emily har vært fantastisk: Jeg spiller ikke den gotiske jenta kledd i helsvart som spiser lunsj i hjørnet og er lesbisk. Hvis du ser på plakaten av Pretty Little Liars kan du ikke peke ut med én gang hvem av oss som er den lesbiske, og det var veldig viktig for meg, fortsetter Shay.

Men selv om Shay bare spiller en karakter, får hun veldig ofte spørsmål om hva som er legningen hennes i virkeligheten.

– Folk spør meg alltid: "Er du homofil, som karakteren din?". Men jeg føler ikke at jeg trenger å svare, for helt ærlig, det er uten betydning. Og det betyr så mye for meg når noen sier "Tusen takk for at du spiller denne rollen". Én ting er å underholde folk, men noe annet er å faktisk ha en positiv innvirkning på noens liv. Og derfor er det også viktig for meg å møte fansen min. Jeg elsker det, sier Shay til Teen Vogue. 

Ser du på Pretty Little Liars? Hvilken av jentene er din favoritt?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen