helsesøster:

Har jeg såret ham og ødelagt alt?

Helsesøster Grethe svarer på spørsmål om gutteproblemer.

Publisert Oppdatert

Bli sammen eller bare holde på?
Hei helsesøster! 'jeg må bare si at det er veldig bra at dere har slike sider der vi kan få hjelp der dere svarer på spørsmål!
Men problemet mitt... Det er en gutt som er et år eldre enn meg som jeg var sammen med, vi var bare sammen noen dager fordi jeg likte en annen gutt og syns det ble feil. Etter vi slo opp har vi forsatt flørtet, vi gikk på skoleball ilag og vi har kyst og klint. Han holder hele tiden rundt meg og er veldig romantisk. Vennina mi liker han også, men vil ikke ødlegge for meg og ham hvis vi blir sammen. Men jeg vet ikke helt om jeg vil bli sammen, selv om vi på en måte allerede er det, fordi det er så vondt å slo opp, og fordi hvis jeg finner ut at jeg bare vil være venn kan det bli litt vanskelig... Men jeg vet liksom ikke helt, for vi er jo på en måte sammen.
Hva syns du jeg bør gjøre? Bli sammen eller bare holde på?

Forpliktende forhold...?
Hei!
Det høres ikke ut som om du egentlig føler for å være sammen med ham eller forplikte deg på noen måte. Du gjorde det slutt fordi du også likte en annen gutt. Det er bra at du lytter til hva du selv føler og er klar for og handler i tråd med det. Nå roter dere og grensene mellom et forhold og bare rot er uklare. For å få litt mer kontroll over dette så synes jeg du skal snakke med gutten om dette. Du liker ham jo og virker fornøyd med å bare "holde på", men trenger kanskje å sette ord på at du likevel ikke er helt klar for et mer forpliktende forhold...
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du et spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!Gutte problemer :(
Hei! Først vil jeg bare si at jeg digger disse sidene de hjelper meg så mye på vei :). Det er sån at det er to gutter jeg liker veldig gåt. Han ene er forelska i meg og har tenkt til til og spørre meg, jeg tror det ihvatfall. Men jeg liker han andre veldi gåt også. Men jeg vil ikke såre han ene. Men hvis jeg blir sammen med han sårer jeg meg selv. Dette synes jeg er et problem og jeg blir så stressa av det så plizz svar. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre!!

Det er DINE følelser som er det viktige
Heisann!
For deg er det DINE følelser som er det viktige. Du kan ikke være sammen med alle som liker deg når du ikke føler det samme. Så lenge du liker to gutter like godt så kan det være lurt å vente til du vet hvem du liker best. Skal du bli sammen med en av dem så vil det fort bli tull med følelsene når du også liker en annen veldig godt.

Den gutten som ikke blir sammen med deg får nok kanskje en liten kjærlighetssorg, men det overlever han. Det er noe vi aldri kan beskytte oss selv eller andre mot, alle opplever det og alle kommer over det:)
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du et spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!


Forelsket i ex
Hei!
Jeg var sammen med en gutt såm gjorde det slutt med meg for ca 2 måneder siden, men jeg er enda utrolig forelsket i han!
Han er veldig populær blant jentene og de flørter med han. Hva skal jeg gjøre for å komme over han? Jeg får det bare ikke til!! :(
Hadde blitt glad vis du svart<3

Følelsene går vanligvis over etter hvert.
Hei!
Det er ikke så mye du kan gjøre for å kutte ut følelsene dine men en forelskelse glir som regel over av seg selv etter en viss stund. Trøst deg med det og at det egentlig er han som har tapt i dette - tenk å gå glipp av deg da! Se også ut, se alle de andre søte guttene og la følelsene være som de er uten å stresse så mye med det.
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du et spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!Jeg har en følelse av at jeg har ødelagt alt.
Hei, Grethe! I fjor høst var jeg og klassen min på leirskole, og sommeren 2012 dro jeg og besøkte den andre klassen vi var på leirskole med. Jeg ble best kjent med jentene når vi var der, men denne gangen ble jeg kjent med guttene også. Spesielt en. Jeg ble sykt forelsket i en kar i klassen deres. At jeg ikke hadde lagt merke til han før! Vi snakket kjeeeeempelenge og han klemte meg flere ganger. Når jeg kom hjem igjen, snakket vi litt på nettet også. Jeg var så lykkelig! Så skjedde det noe; to av venninnene (...) mine fortalte han at jeg likte han. Når jeg fikk greie på det, sa jeg til han at jeg absolutt IKKE likte han. Nå er han skikkelig "care" mot meg. Har jeg ødelagt alt? Vil han noen gang like meg (om han gjorde det) igjen? Den triste følelsen jeg har i kroppen kan ikke beskrives...
... takk for svar! :)

Alt er nok ikke ødelagt
Hei!
Du greide nok å såre ham ganske mye ved å si at du ikke likte ham. Det er ikke godt å si om det kan la seg reparere. Det beste du kan gjøre er å prøve snakke med ham igjen og si at hele situasjonen ble feil når venninnene dine sladret - si at du er lei deg og at du trekker tilbake det du sa til ham... Det krever mot å være så ærlig, men noen ganger er det verdt det.
Noen ganger blir ting bare feil og om det ikke lar seg gjøre å fikse så kanskje du kan lære av det? Du kan lære å ikke fornekte alt du føler, at det kan være lurt å tie stille fremfor å lyve eller prøve redde seg ut av en situasjon ved å prøve være noe annet enn du er, at du kan såre andre dersom du sier for mye, at andre også har følelser, at du kan stå opp for deg selv og si ting som de er, osv.
Begynn på nytt etter at du har latt venninnene dine forstå hvor mye de ødela ved å legge seg opp i dine ting på denne måten. Det var dårlig gjort uansett intensjon.

Du har nok sikkert ikke ødelagt alt. Noe kan repareres, noe glemmes med tiden og hvem vet, kanskje finner du og gutten tilbake til den gode tonen om du glemmer stolthet og tør vise litt mer hvem du er og hva du føler.
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du et spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

14 og liker en som er 37!!
Hei. Jeg er altså den som er 14 år og liker en som er 37 år. er dette normalt? Hâper du svarer meg... Det har faktisk gått så langt at jeg drømmer om sex med ham+++jeg tror han liker meg også.! svar fort!!!

Normalt at unge jenter drømmer om eldre menn
Hei!
Det er helt normalt at unge jenter drømmer forelsker seg i og drømmer om eldre menn. Det gjorde jeg også i din alder. Du kan tro jeg er lettet nå over at det ble med drømmen! Drøm og kos deg med fantasiene dine og en uskyldig flørt med en mann som er alt for gammel for deg. Å forelske seg og drømme er greit men det blir nok ikke noe mer ut av det. Denne mannen kan nok like deg og flørte med deg men han vet nok også at så lenge du er så ung som du er vil et forhold være uaktuelt.
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du et spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen