Vennskap:

Gi venninnen din en ny sjanse

Har du kranglet med venninnen din, og er usikker på hva du skal gjøre? Her får du noen tips!

Publisert Oppdatert

Å krangle med venninnen sin er noe man ofte opplever, men hva er det greit å være sur for, og hva burde man legge bak seg? Det vanskeligste kan være å vite hvordan man skal gå fram for å si unnskyld, vi har svaret på hvordan du kan gjøre det!

HVA DU BØR TILGI

Hun lånte en topp av deg uten å spørre
Venninnen din lånte yndlingstoppen din uten å spørre. Sannsynligvis visste hun at du ikke ville låne den bort, og hun var sikkert veldig misunnelig på den. Hun mente nok ikke noe vondt med det, dette er ikke noe å være langsur for.

Hun ble med den andre bestevenninnen din hjem
Du står midt i mellom to bestevenninner, de to har aldri vært så gode venner men plutselig er den ene med den andre hjem. Selvfølgelig blir du sjalu, lei deg og skuffa. Men prøv heller å vær glad for at de to er gode venner, det er jo bare en fordel for deg!

Hun glemte en avtale dere hadde
Det er ikke sjelden at man glemmer ting, og noen ganger glemmer andre ting som går utover deg. Hvis venninnen din glemte en avtale dere hadde og avtalte med en annen er ikke dette noe å være langsur for, det kan skje den beste!

HVA DU IKKE BØR TILGI

Hun stjal kjæresten din
Din aller beste venn stjeler kjæresten din. Plutselig er de to sammen, uten at du har fått vite noe. Dette kan du godt være sur for. Det er en uskreven regel at bestevenninner ikke stjeler hverandre kjærester!

Hun baksnakker deg
Du får høre fra en annen venninne at bestevenninnen din har sagt masse stygt om deg, bak ryggen din. Baksnakking er ikke en fin ting å gjøre, og å baksnakke bestevenninnen sin er utrolig slemt. Dette har du lov til å være sur for!

HVORDAN BLI VENNER IGJEN?

Ikke vær redd for å si unnskyld først
Mest sannsynlig er både du og bestevenninnen din veldig sta, og begge tror dere har rett. Da kan det være veldig vanskelig å være først ut til å si unnskyld. Men en må være først, og kanskje det skal være deg? Det er jo mye bedre enn å gå rundt å være sure på hverandre over lengre tid.

Spør om dere kan snakke sammen
Det kan være vanskelig å si unnskyld, og det kan være enda vanskeligere å finne ut hvordan man skal gjøre det! Spør henne om dere kan snakke sammen etter skolen, eller en annen gang det passer. Hun kommer til å skjønne at du vil ordne opp, og mest sannsynlig er det akkurat det hun vil også.

Fortell henne hvordan du har det
Det kan være lurt å fortelle henne hvordan du har det. Fortell henne at du har vært lei deg og ikke vil ha det sånn. Hun kommer nok til å skjønne akkurat hva du mener, for hun har nok følt det på samme måte som deg!

La henne snakke
Når man skal si unnskyld kan det være veldig lett å føle at man er den eneste som har noe å si. Men du må ikke glemme at venninnen din sikkert har litt på hjertet hun også. La henne snakke og hør på hva hun har å si. Det viktigste er at dere blir venner igjen!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning