venner:

Gi komplimenter!

Her får du noen gode tips til hvordan du kan bidra til å gi folk rundt deg bedre selvtillit. Det er ikke så mye som skal til

Publisert Oppdatert

I hverdagen er det ikke alltid en husker på å gi folk rundt seg litt skryt og komplimenter, men det kan være nettopp disse små kommentarene som er med på å bygge opp den andres selvtillit. Klarer man å gjøre dette til en vane vil det gi både deg selv og andre bedre selvtillit. Sjansen for at andre vil gi deg komplimenter tilbake er også stor.

Her er noen tips til måter du kan gi venner og familie positive tilbakemeldinger og økt selvtillit.

Kommenter antrekk, hår, sminke osv.
De fleste liker å pynte seg litt av og til, og da er det jo ekstra hyggelig å føle at det blir lagt merke til. Hvis du ser at mammaen din eller venninna di har på seg noe nytt og kult, eller du synes kusina di har satt opp håret sitt litt ekstra fint en dag så si det til dem! Det er likevel viktig at det du sier er ærlig. Sier du noe du egentlig ikke mener, blir det fort gjennomskuet.

Skryt av prestasjoner
De fleste har noe de er ekstra flinke til, det være seg sang, tegning, håndball osv. Det kan kanskje virke som at noen mennesker får til alt de prøver på, mens andre ikke har så mange talenter. Men alle er flinke til noe, og da er det hyggelig at andre legger merke til det og kommenterer det.

Men man trenger ikke bare skryte av det folk er flinke til. Det kan være vel så viktig å skryte av noen når de gjør noe de synes er vanskelig. Hvis venninna di synes hun er skikkelig dårlig i gym, kan du skryte av henne når hvis du synes hun fikk til noe bra i en gymtime. Eks: Den pasningen din var skikkelig bra. Hadde det ikke vært for den hadde det ikke blitt mål.

src="upload/modules/articles/articles/image/original/70098388998.jpg" alt="" />

Bruk andres egenskaper
Hvis man er spesielt flink til noe, er det jo ekstra stas at folk vet om det, og vet å sette pris på det. Her du for eksempel ei venninne som er kjempeflink til å tegne, kan du vise at du setter pris på det hun gjør ved å be henne om hjelp til å lage bursdagsinnbydelser, for eksempel. Pass på å bemerke hvorfor du valgte henne til jobben. Eks: Du vet jeg digger tegningene dine. Hva sier du til å hjelpe meg med å lage noen kort?

Ved å benytte deg av ting andre er flinke til, lærer du også ett og annet selv, og du får noe positivt igjen for det. Du kjenner sikkert noen som er flinke til å organisere ting, flinke til å få andre til å le eller skikkelig gode til å bake!

Vil du bli flinkere til å gi komplimenter, kan du følge disse reglene:
- Hvis du tenker noe positivt om en person inni deg, så si det høyt til dem, og gjerne mens andre hører på også. For eks: Wow! Digger de nye skoene dine! eller; Du er jammen tøff som turte i si imot han gutten som slengte med leppa til oss!

- Gjør det til en vane å se etter positive ting hos dem rundt deg. Ser du etter noe du liker, og kommenterer det, vil du selv bli sett på som en veldig positiv og hyggelig person, samtidig som den som får et kompliment fra deg sannsynligvis retter seg litt ekstra opp i ryggen og får et smil om munnen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning