musikk:

Gabrielle svarer på leserspørsmål!

Les hva Gabrielle hadde på hjertet da vi møtte henne på Miniøya!

Publisert Oppdatert

Du husker vel hitlåten «Ring meg»? Superkule Gabrielle kommer med nytt album denne høsten, og i juni spilte hun på festivalen Miniøya i Oslo. I den forbindelse fikk Julia møte henne backstage, sammen med to heldige Julia-vinnere som fikk være med på intervjuet.

Hele intervjuet med Gabrielle kan du lese i Julia nr 11 som er i salg nå!

Her kommer svarene hennes på spørsmålene fra Julia-leserne Hermine og Ragnhild:

Hvor henter du inspirasjon til sangene dine?
– Det tror jeg er det vanskeligste spørsmålet jeg får i intervjuer. For jeg har ikke peiling. Jeg vet ikke. Jeg vet ikke hvor det kommer fra, det er vel bare det at jeg har et behov for å uttrykke følelser og tanker gjennom musikk. Så det er vel bare ting jeg opplever og går igjennom, og som jeg ser andre går igjennom. Og så tenker jeg veldig, veldig, veldig mye. Og jeg må få det ut et sted. Eller så tror jeg hodet mitt hadde eksplodert til slutt!

Bruker du dansere på konsertene din?
– Nei. Det har jeg aldri hatt. Men jeg tror det er litt sånn at jeg danser så mye selv at det ikke er plass til det. Jeg hopper rundt, og med fire i bandet, blir det ikke rom for det rett og slett. Jeg tar litt for stor plass selv. Og så danser jo publikum også.

Hvor gammel var du da du skjønte det var artist du ville bli, og hvordan skjønte du det?

– Jeg var nok kanskje fem eller seks år, tror jeg. Det har vært veldig mye musikk i familien min, hele livet. Det har alltid vært naturlig at det var det jeg ville gjøre. Og så merket nok foreldrene mine veldig tidlig at det var det som gjorde meg lykkelig. Så det var tidlig, men jeg har jo vært gjennom stadier i livet der jeg har følt at jeg kanskje ikke skulle klare det, og vært inne på å gjøre andre ting, og vært seriøs student. Men det har ikke gått, fordi det er dette jeg føler at jeg behersker. Jeg føler ikke at jeg kan så mye annet.

Klikk deg videre for å lese Gabrielles beste musikktips!

Hvem er din favorittartist?
– Gud og fader… Jeg klarer ikke å nevne én. Men jeg kan nevne kanskje noen som jeg hører på, det er så mye forskjellig. Men jeg er veldig glad i en som heter Ryan Leslie, en rnb- hiphop artist. Og så er jeg veldig glad i et band som heter Vampire Weekend, og Jonas Alaska synes jeg er veldig flink. Men som sagt, det er mye forskjellig. Veronica Maggio er også god.

Hva er det viktigste man må gjøre for å bli kjent som artist?
– Det er å jobbe og ikke miste troen på det man holder på med. Være litt "fearless", egentlig. Man må klare å ta et slag. Ta noen nei på veien, og ha tro på seg selv og jobbe hardt. Å skrive låter selv. Da tror jeg man kan vare veldig mye lenger.

Hva liker du å gjøre på fritiden?
– Jeg liker veldig godt å være med venner. Å le, og jeg liker å spille cricket. Det gøyeste om sommeren. Å sykle rundt i byen på bysykkel. Bortsett fra å sitte fast i trikkeskinnene og nesten bli påkjørt, det har jeg nemlig gjort litt for mange ganger, haha!

 

Hele intervjuet med Gabrielle kan du lese i Julia nr 11, som er i salg nå!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen