musikk

Fra rekord til rekord

Slik ble One Direction stjerner.

Publisert Oppdatert

Realityshow og Youtube er kanskje de to beste måtene å bli oppdaget som musiker for tiden. One Direction ble ikke bare oppdaget på et realityshow, de ble faktisk laget på X Factor i England. Derfra gikk det slag i slag. Slik skjedde det:

 

2008: Liam deltok i sin første X Factor. Han kom til boot camp, men gikk ikke videre derfra.

2010: Alle guttene meldte seg på i solokategorien i X Factor. Ingen av dem kom videre fra boot camp, men dommer Nicole Scherzinger fikk ideen om å sette dem sammen til en gruppe.

23. juli 2010: One Direction ble til. Navnet var Harrys idé.

11. desember 2010: One Direction havnet på tredjeplass i X Factor-finalen. De fikk øyeblikkelig  platekontrakt, og sangen «Forever Young» ble lekket på internett.

Februar 2011: De ga ut boka boka One Direction: Forever Young (Our Official X Factor Story) og la ut på X Factor-turné.

September 2011: Singelen «What makes you beautiful» ble sluppet.

Klikk deg videre for fortsettelsen!

November 2011: De fikk platekontrakt i Nord-Amerika. 18. november ble debutalbumet Up all Night sluppet i Storbritannia. Det skulle etter hvert nå førsteplass på listene i hele 16 land, og One Direction kom til og med i Guinnes’ rekordbok for å være det første britiske bandet som gikk rett inn på førsteplass på amerikanske lister med et debutalbum.

18. desember 2011: One Direction la ut på sin første egne turné. En live-dvd fra turneen ble laget, og den nådde førsteplass i hele 25 land.

21. februar 2012: One Direction vant en Brit-Award for best singel med «What makes you beautiful».

August 2012: One Direction opptrådte på avslutningsseremonien til OL i London. Nå hadde de solgt over 8 millioner singler, 3 millioner album og 1 million dvd-er.

November 2012: Album nummer to, Take me home, ble sluppet, og tronet øverst på listene i over 35 land.

Februar 2013: One Direction vant prisen for global suksess på Brit Awards, og la ut på Take me home-turneen, med stoppesteder verden rundt.

Og på tirsdag står Oslo for tur!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning