skjønnhet:

Førstehjelp til vinterhuden

Les om Julias smarte, hjemmelagde ansiktsmasker.

Publisert Oppdatert

Du tror det kanskje ikke, men kjøleskapet hjemme kan inneholde matvarer som kan hjelpe huden din nå i kulda. Verdt et forsøk!

Honningmaske:

Hell 3 spiseskjeer honning i en skål og varm det opp i et vannbad. Sett opp håret ditt med et bånd eller et håndkle, så du ikke får klissete hår. Smør honningen i ansiktet og la den sitte på i 20 minutter. Vask av med lunka vann og før til slutt på en fuktighetskrem.

Avocadomaske:

Bland en halv, meget godt moden, avocado med 3 spiseskjeer økologisk youghurt naturell. Fordel masken i ansiktet og la den sitte på i 20 minutter.

Vask den av med lunkent vann og påfør en fuktighetskrem for å få enda mer fukt til huden.

Skrubbmaske:

Bland 2 spiseskjeer grovt salt med 1 spiseskje sukker. Hell litt olivenolje over blandingen.

Ta litt av blandingen i hånden og massér huden godt, sånn at døde hudceller skrubbes av. Blandingen kan brukes på hele kroppen, men du bør være forsiktig med ansiktet, siden huden der er mer følsom.

Vask deg inn med vann og bodyshower, og smør deg inn med en god bodylotion til slutt. Huden din vil føles deilig og silkemyk.

For tørr hud:
Har du tørr hud kan denne masken hjelpe deg.
Bland sammen plommen av et egg, en teskje flytende honning og en teskje olivenolje. Påfør det på ansiktet og la det sitte på i 20 min. før du vasker det av.

Har du prøvd å lage din egen ansiktsmaske noen gang?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen