helsesøster:

Forelska og forvirra... Hva skal jeg gjøre?

Helsesøster svarer på spørsmål om forelskelse og kjærlighet.

Publisert Oppdatert

Forelska og forvirra...
Hei helsesøster. En av veninnene mine sa at hun er forelska i han gutten jeg også liker, og de snakker kjempemasse sammen... For litt siden spurte jeg ham med brev, og han svarte nei. Men hun som også liker ham, ser på ham og snakker med ham så ofte at jeg lurer litt på om de er sammen. Jeg er egentlig ganske forvirra og hodet mitt er helt fullt av spørsmål, så mange at det er rart hodet ikke sprekker. Svar, pliiiis!!!
Hilsen en forvirra jente som TRENGER SVAR!

Ikke deg denne gangen?
Hei! Du vet at han ikke er forelsket i deg nå, og det er vondt å se at han kanskje er forelsket i venninnen din. Hun liker ham og de to har nok god kontakt. Du mistenker at de er kjærester, og kanskje hadde det vært greit å vite? På en eller annen måte må du prøve å godta at det ikke ble deg denne gangen og unne venninnen din at hun får gutten. En annen gang er det kanskje du som er den heldige? I fremtiden kan også alt skje og kanskje finner han ut at det er deg han liker når det går en stund?
Ulykkelige forelskelser, avslag og sårheten ved å se at gutten liker venninnen din bedre enn deg er en del av livet. Det gjør vondt når det står på og da er det lov å både gråte og sørge. Heldigvis går det over ganske snart og du vil finne nye gutter å forelske deg i, eller nytt håp når det en gang ikke er ”de to” lengre. Det nytter ikke å nekte henne å bli sammen med ham eller bli sur for det. Samtidig skal du ikke bare trekke deg tilbake dersom de ikke er sammen - vis deg fra din beste side og fortell deg selv at ingenting er tapt ennå. Skulle han velge henne denne gangen, så vet du at han tross alt ikke vet hva han går glipp av: ”DEG”. Du er ikke dårligere enn henne, det var bare ikke deg denne gangen...

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Kommer det til å skje?
Hei Helsesøster! Jeg er en jente som liker jenter, men jeg har liksom på følelsen at ingen er som meg og at jeg aldri kommer til å få kjæreste. Vet du om hvor jeg i såfall kunne møtt noen som er som meg ?

Det er lisom ingen jeg kan prate med for ingen forstår meg.
Jeg håper du tar deg tid til å svare.

Du har tiden foran deg!
Hei! Det er mange som deg og du kommer helt sikkert til å finne flere som deg - og kjæreste. Du er ung og mange tør ikke stå frem som homofile før de er litt eldre. Det er garantert noen i nærmiljøet ditt som også føler som deg, men du kan ikke tvinge dem frem.

Jeg forstår at du har behov for å møte andre som føler som deg og også få snakket om dette med en voksen. Du kan snakke med helsesøster på skolen og du kan trygt åpne deg for henne. Du kan også ta kontakt med organisasjoner for homofile hvor du vil treffe andre som deg og da anbefaler jeg skeiv ungdom, på www.skeivungdom.no. Disse har også en egen ungdomstelefon. Nummeret er 810 00 277.
Andre organisasjoner er landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring, www.llh.no

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Legger ikke merke til meg
Hei! :) Jeg er forelska i en gutt i klassen, men vi er aldri sammen. Selvfølgelig har vi snakka sammen mange ganger, men jeg skulle ønske jeg kjente han litt bedre! Hvis vi hadde vært bedre kjent hadde vi kanskje begynt å henge sammen. Hva skal jeg gjøre for å bli bedre kjent med han? Jeg kan ikke skrive hei til han hele tiden, da virker jeg desperat og rar. Jeg kan heller ikke bare plutselig gå bort til han og begynne å snakke med han når vi aldri er sammen. Hjeeelp!

Tålmodighet, innsats og tid...
Hei! Det er ikke alltid så lett å oppnå den kontakten man ønsker seg... Å ta direkte kontakt kan være vanskelig, men kanskje kan det være mulig å ”snike seg inn bakveien”? Kjenner du noen av de han pleier være sammen med kan du ta kontakt med dem og på den måten komme nærmere han du liker? Du kan også finne ut hva han driver med på fritiden og begynne med det samme eller komme for å se på når de trener, øver e.l.
Ellers kan du jo begynne med de små kommentarene og på den måte småprate litt, kanskje blir småpraten til en vane og utvikler seg videre. Tålmodighet, innsats, oppfinnsomhet og tid kan gi det resultatet du ønsker deg...

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Kyss!
Hei, jeg har vært sammen med en gutt i 3 eller 4 uker nå.... vi kysset 4 dager etter vi ble sammen, men da var jeg sykt redd! Men nå er der liksom helt normalt da, men jeg er så lei av de kjedelige lette leppekyssene! Jeg vil at de skal være litt dypere! Men jeg vet ikke hva han vil... Hvordan skal jeg/vi gjøre de dype kyssene?

Kyssetips:)
Hei, hei! Et kyss kan være så mangt, alt fra lette kyss med lukket munn til dype tungekyss. Dersom du vil tungekysse kan du lett åpne leppene og stikke tungespissen mot hans lepper. Vil han kysse så gjør han det samme. Dersom han ikke møter deg med å åpne sin munn kan du vente litt før du prøver igjen og kanskje spørre ham om han vil prøve å kysse ”ordentlig” eller om han vil vente... Møter han tungespissen din med sin så kan dere leke litt med tungene og rulle de rundt hverandre. Ikke for vått, ikke for tørt og akkurat passe mykt. Myke lepper er gode å kysse på:) Når dere blir trygge på dette vil dere kanskje leke litt mer med kyssingen og kyssene blir heftigere og dypere. Legg hodet litt på skakke, lukk øynene og nyt kysset fremfor å tenke hva du burde gjøre.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Når kjæresten nærmer seg!
Jeg får en sånn rargod følelse når kjæresten min holder meg i hånden eller skal til å kysse meg eller ligger over meg! Hva kalles det? Er det normalt? Får aldri svar! Hilsen jente som elsker å bli kysset!

Forelskelse
Hei, hei! Dette høres ut som en kriblende, intens og lykkelig forelskelse :) Heldige du som har en kjæreste som bringer frem så gode følelser i deg. Sammen med forelskelsen kribler gjerne også lyst og seksuelle følelser i kroppen, kanskje er det noe av det som føles så rart? Det er helt normalt å kjenne det slik når du er forelsket.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Liker han meg tilbake, eller er det tilfeldig?
Hei, jeg er en jente på 14 og er kjempeforelsket i en gutt i klassen. Og lurer på om han liker meg tilbake. Jeg har tatt han flere ganger i at han ser på meg, og en dag kom en venn av meg og sa at han stirret på meg. I tillegg fikk vi øyekontakt en gang, og han holdt det ganske lenge. Er dette tilfeldig eller betyr det noe?

Takk for svar, hilsen en superforelsket jente!

Dette høres lovende ut :)
Hei! Det du nevner er tegn på forelskelse eller at han liker deg godt og føler seg tiltrukket av deg. Dette høres altså lovende ut og du kan trygt fortsette flørten og øyekontakten for å la ham forstå at interessen er gjensidig...

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen