Filmhøsten begynner strålende

3 filmer du kan se i september

Spenning, vennskap, drama og dystopi.

Publisert Oppdatert

Når høstkveldene begynner å bli mørke, er det ingenting som ser så herlig som å sette seg i en enda mørkere kinosal og la seg sluke av en helt annen verden i et par timer.

 

Denne høsten kommer mange bra filmer på kino, og allerede nå i september er det tre premierer vi anbefaler. Det er tre veldig forskjellige filmer, og vi tror alle tre byr på en fin opplevelse i mørket.

 

Me and Earl and the Dying Girl

Handling: High school-eleven Greg tilbringer bruker mesteparten av fritiden sin på å lage kortfilmer sammen med kompisen Earl. Men så klassevenninnen Rachel kreft, og Gregs mor oppfordrer ham til å være mer sammen med henne. Det blir starten på et nydelig vennskap (og kanskje mer?). Denne filmen vant to priser under årets Sundance-festival og har rørt massevis av seere verden over.

I rollene: Thomas Mann, RJ Cyler, Olivia Cooke

Premiere: 25. september

Aldersgrense: Ikke satt

</p> </div>

Min lille søster

Handling: Stella forguder storesøsteren Katja. Katja er pen, driver med kunstløp og er generelt perfekt. Men så oppdager Stella Katjas store hemmelighet – hun har en spiseforstyrrelse. Stella vil gjerne hjelpe, men det viser seg å ikke være så lett, for Katja vil ikke ha hjelp. Hun blir sint.

I rollene: Rebecka Josephson, Amy Deasismont

Premiere: 25. september

Aldersgrense: 9 år

</p> </div>

Maze Runner: Ildprøven

Film nummer to i serien basert på Mazerunner-bøkene er her! Det viser seg at dødens labyrint bare var begynnelsen, og helikopterne som «reddet» ungdommene på slutten av forrige film, tar dem bare med til en ny verden av prøvelser og fangenskap. Thomas og resten av gjengen fortsetter kampen mot dødelige fiender og den mystiske organisasjonen OND.

I rollene: Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster

Premiere: 18. september

Aldersgrense: 12 år

</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning