Film

Filmen for deg som elsker å danse!

Er du glad i å danse? Da vil du GARANTERT like den nye kinofilmen "Med hjertet i dansen"!

Publisert Oppdatert

Vi er tidlig ute med planleggingen av gjøremålene for neste helg og et av de er å se den nye kinofilmen "Med hjertet i dansen", som har Norgespremiere fredag 7. oktober. Vi gir deg en sniktitt på filmen nederst i saken!

Vi har vært så heldig å få en prat med en av hovedrollene i filmen, nemlig Vilde Ellegaard Westeng, som danser halling. Hun forteller blant annet om utfordringene man kan møte på som jente i hallingmiljøet og hvordan det har vært å ha kameraer så tett innpå seg over lang tid.

Hva fikk deg til å begynne med hallingdans?
- Jeg startet med halling dans av flere grunner. Mamma og pappa ønsket at jeg og broren min skulle komme inn i et godt miljø. Naboen vår hadde startet å spille hardingfele, og de sa at folkemusikk-miljøet virket veldig bra og koselig.
I tillegg kom Aleksander Rybak med sangen Fairytail på Eurovision Song Contest i 2009. Med han var det dansere fra Frikar som danset halling. Det var vel første gangen vi så halling og vi syntes det så veldig kult ut. Vi startet på et hallingkurs på Notodden Kulturskole hvor Sigbjørn Rua (en av danserne som danset for Rybak) var lærer. Siden har både jeg, broren min og fetteren min danset.

Det er jo et stort flertall av gutter som driver med hallingdans, har du møtt noen utfordringer på veien med tanke på dette?
- Selv om det er mange flere gutter enn jenter som danser halling synes jeg det er veldig gøy å danse! Jeg synes ikke jeg har hatt noen problemer med å være en av veldig få jenter som danser denne dansen. Jeg har blitt veldig godt tatt i mot av både trenere og andre dansere! Likevel vet jeg at det er noen som mener at jenter ikke burde danse halling, så jeg føler at jeg har vært heldig, og når jeg danser halling og er på hallingkurs føler jeg meg som «en av gutta».

Har du noen tips til andre jenter som møter på slike utfordringer?
- Det som har funker for meg er å trene med og som gutta. Jeg lar ikke noen behandle meg annerledes, bare fordi jeg er jente. Så stå på, ikke la noen behandle deg som noe annet enn den du er og ha det gøy med det du driver med. Vis at man kan hvis man bare vil!

NORGES BESTE: I filmen "Med Hjertet I Dansen" følger vi blant annet Vilde, som har et mål om å bli Norges beste hallingdanser.
NORGES BESTE: I filmen "Med Hjertet I Dansen" følger vi blant annet Vilde, som har et mål om å bli Norges beste hallingdanser. Foto: Foto: Erlend E. Mo

Hvordan har det vært å være med på "Med hjertet i dansen"?
- Det har vært både spennende og slitsomt å bli filmet så mye som jeg, familien og vennene mine har blitt filmet. Kamera har vært veldig tett på meg og familien og det har til tider vært utfordrende - særlig i de periodene hvor bestefar har svært syk. Jeg sitter igjen med både positive og noen negative opplevelser og tanker rundt dette med å ha et kamera rundt seg, men det har endt opp i en film som viser ting slik de har vært. Alt i alt har det vært gøy og interessant å få være med på "Med hjerte i dansen"!

Hva har vært det morsomste med å være med på filmen?
- Selvfølgelig har det vært mye gøy rundt dette med filmen! Men å si hva som har vært det morsomste er veldig vanskelig, for det blir litt feil for meg å bruke ordet morsomt. Det har vært mange fine opplevelser og øyeblikk rundt dette, men ting var litt alvorlige akkurat da vi filmet. Men et av de fineste øyeblikkene som skjedde under innspillingen, var når bestefar leste diktet «Hvis» av Rudyard Kipling for meg. Det var veldig fint for diktet sa noe om at man må stå på hvis man vil holde på med det man liker, og det hadde hjulpet bestefar når han selv var idrettsutøver. Denne scenen ble det dessverre ikke plass til i filmen, men ble et fint minne.

Hva kan publikum glede seg til?
- Det publikum kan glede seg mest til og som jeg synes er finest med filmen, er samholdet mellom venner og familie. Noe filmen også viser veldig godt er hvor ulike måter de forskjellige trenerne jobber med elevene sine på.

Har du noen morsomme behind the scenes-detaljer fra innspillingen?
- Den ene dagen vi filmet en trening med meg og Sigbjørn, var det så varmt å danse at vi måtte ta veldig mange pauser for det ble fryktelig varmt. De to som hadde ansvaret for kameraet satt under en stor regnfrakk omtrent inne i en busk og de holdt på å bli spist opp av alle mulige slags insekter og små dyr!
En annen gang som var veldig morsom var da en dansk kameramann skulle filme meg når jeg var på kappleik. Denne kappleiken ble ekstra lang og varte i over 12 (!) timer. Så når pappa spurte kameramannen om han ikke ville ha med en CD med hardingfele slåtter hjem til Danmark, så var det nesten som at han «løp» vekk!

Mens vi venter på at "Med hjertet i dansen" skal komme på kino kan vi kose oss med traileren til filmen så lenge:
</p> <p>Vi gleder oss MASSE til å se "Med hjertet i dansen"! Gjør du?</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning