skjønnhet:

Får man kviser av sminke?

Har du spørsmål om kviser og uren hud, hva som kan gi uren hud eller hvordan man kan bli kvitt det? Helsesøster Grethe vet svaret!

Publisert Oppdatert

Helsesøster får inn nye spørsmål hver eneste dag! Husk at du kan spørre om alt som dreier seg rundt helse, kropp og pubertet, venner, familie og kjærlighet. Alt du kanskje ikke føler for å spørre noen andre om!

Sjokolade... og kviser?
Kan man spise så mye sjokolade man vil, uten å få kviser???
Jente, 11 år

- Ingen bevist sammenheng mellom kviser og matvarer
Heisann! Det er ingen forskning som sier at du får kviser av å spise sjokolade så da må jeg vel si ja. Mange mener likevel at de merker de får mer kviser av å spise usunt eller visse typer mat.
Det finnes jo mange andre årsaker til å begrense sjokoladespisingen så selv om du ikke får kviser av det bør du kontrollere søtsuget...
Hilsen Helsesøster Grethe

Kviser av foundation?
heiii ! før brukte jeg bittelitt foundation, men sluttet for to uker siden pga mange i familien sa jeg kunne få kviser av det. er det sant eller er det familien som vil jeg skal slutte ?? svar pleaseee...
Jente, 13 år

- Foundation tetter porene.
Heisann! Foundation tetter igjen porene i huden noe som kan gi kviser og urenhet. Det er viktig å rense huden på kvelden nå du har brukt foundation. Det er også viktig å velge en bra foundation som lar huden puste. Mineralpudder kan være en god erstatning!
Hilsen Helsesøster Grethe

KVISER
Hei! Jeg lurte på om dere kunne skrive noen tips om hvrdan fjerne kviser? det er veldig irriterende å bli ertet av det. spessielt når jeg har startet på ny skole hovor jeg er den eneste med kviser.
Jente, 12 år

- Rens, fukt og luft.
Heisann! Rens, fukt og luft er nøkkelordene for å gjøre det beste ut av en alder hvor kviser ofte er et problem. Kvisene kommer av at hormonelle årsaker og at produksjonen av talg øker i huden. Kvisene er betennelses reaksjoner i talgkjertler og hårsekker. For å begrense produksjonen av talg i huden bør du tilføre fukt. Mange tenker at fet hud ikke trenger fukt, men det er ikke tilfelle. Videre er det viktig å holde huden ren slik at porene ikke tettes igjen og huden får luft, dette gjør du ved rens morgen og kveld og å unngå fete kremer som dekker porene. Dersom du skal bruke foundation anbefaler jeg mineral pudder. Dette må også fjernes om kvelden.

Bruk produkter beregnet på fet hud. Hos hudpleier og på parfymeri kan du finne gode og skånsomme produkter. Også apoteket har serier beregnet på ung hud med kviser. Prøv deg frem til du finner noe du synes hjelper. Spør gjerne etter produktprøver slik at du slipper kjøpe masse som ikke virker. Små prøver vil gi deg en ide om du tåler produktene eller ikke.
Hilsen Helsesøster Grethe

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning