stjerner:

Fakta om Robert Pattinson

Hurra! Robert har bursdag i dag! Her kan du lese masse om ham!

Publisert Oppdatert

Han er ikke kjæreste med Kristen Stewart. Han liker ikke jenter. Han dusjer aldri. Rykter som dette har festet seg til Robert Pattinson, etter at han ble en superstjerne, etter at han dukket opp som vampyr i ”Twilight” fra 2008. Han ble større enn størst, og i dag er han den største av de unge stjernene. Siden han i 2008 danket ut 3000 andre kandidater og ble Edward Cullen, har han vært på alles lepper, men han har ikks lumpet til å bli suksessfull slik som noen andre. Det har vært mange års arbeid for å nå toppen.

Klikk deg gjennom de neste sidene, og du vil få vite EN MASSE om Robert Pattinson og kan se enda flere herlige bilder av ham.

Musiker og skuespiller
Robert er født i en helt alminnelig familie, og han visste alt i ganske tidlig alder at han ville honde på med noe innen musikk. Og selv om han alltid hadde vært en sjenert gutt, så blomstret han når han sto på scenen, og det gjorde han til å begynne med samen med sin søster Lizzy.

Det var faren hans som oppfordret ham til å prøve seg på skuespill, og han begynte derfor på en privat teaterskole i England. Her fikk folk fort opp øynene for den unge Robert, og han opplevde snart masse suksess. Som 17-åring fikk han tilbud om en rolle i tv-versjonen av ”Niebelungens Ring”, og det ble hans første erfaring med film og tv. Tilfeldigvis møtte han Mike Newell, som skulle være instruktør på ”Harry Potter og ildbegeret”, og dette møtet resulterte i at han fikk rollen som Cedric Diggory i filmen. Selv om det selvfølgelig var Harry, Hermione og Ron som var de største stjernene, så julblet anmelderene av filmen over Roberts prestasjon, og noen kalte ham til og med den nye Jude Law. Det var store ord, og Robert har senere innrømmet at den flotte omtalen nesten gikk ham til hodet.

Men enda bedre skulle det bli. Robert ville ikke settes i bår, og drømte om å prøve seg på flere forskjellige karaktertyper. Han dro derfor til Los Angeles for å se om han kunne klare å få en rolle i en amerikansk oppsetning. Han gikk derfor på audition for en rolle i den første Twilight-filmen, en audition som nokså utradisjonelt foregikk hjemme hos regisøren av filmen, Catherine Hardwicke. Han imponerte henne veldig, og hun var slett ikke i tvil om at det skulle være Robert som skulle spille den kjekke vampyren Edward.

Vampyrelskeren
I 2008 hadde ”Twilight” premiere, og film-serien har gjort Robert til en annerkjent skuespiller over hele verden. De neste Twilight-filmene har ikke akkurat gjort ham mindre populært. Robert har bekymret seg litt for at han for allid vil bli stemplet som vampyr. Derfor har han jobbet hardt med å få andre roller også, slik at han ikke skulle havne i en bås der folk tro han bare kan spille én type roller. Han har dukket opp i flere forskjellige andre roller, blant annet "Vann til elefantene" der han spilte en helt annen rolle. Vi er ikke redde for at vi ikke skal få se mer til Robert nå som Twilight-serien slutter i år. Han vil nok spille i mange fine filmer framover!

VISSTE DU, AT ROBERT PATTINSON...
...er fan av fotballklubben Arsenal?
...ser opp til skuespillerlegenden Jack Nicholson?
...både kan spille gitar og piano?
...er best i dart og biljard, når det gjelder sport?
...innviterte en fan på middag en gang han selv hadde hatt en litt dårlig dag?

Fullt navn: Robert Douglas Thomas Pattinson.
Født: 13. mai 1986, London, England.
Kallenavn: Rob.
Foreldre: Claire og Robert.
Søsken: Lizzie og Victoria.
Kendetegn: Vampyr.
Kæreste: Kristen Stewart.


Noen av filmene han har spilt i:

2012
”Twilight: Breaking Dawn – del 2”

2011
”Twilight: Breaking Dawn – del 1”
”Bel Ami”
”Water For Elephants”

2010
”Eclipse”
”Remember Me”

2009
”New Moon”

2008
”Twilight”
”Little Ashes”

2005
”Harry Potter og ildbegeretl”

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen